Több megjelenésre készül 2023 és 2025 között a Remedy Entertainment

A finn stúdió több játékáról is röviden közölte, hogy a fejlesztésben pontosabban hol is tart.

 

A Remedy Entertainmentnek kicsit helyre kell pofoznia a renoméját, miután az Xbox-exkluzív CrossfireX nem rajtolt el valami fényes változatban (ennek a sztorimódja kötődik a finn csapathoz). Az Alan Wake 2 teljes erejű fejlesztésbe vágott, de a minap a csapat bemondta, hogy a nyáron nem fognak új részleteket közölni a játékról. De ezen kívül ott van a Control spinoffjuk (Condor kódnévvel), a Control folytatása (Project Heron), egy kooperatív free-to-play játék, amit a Tencent fog kiadni (Vanguard kódnévvel), illetve a Max Payne első és második részének remake-je.

A Remedy a pénzügyi jelentésében foglalta össze, hogy mi hol tart. A Vanguard az előző negyedévben erős lépéseket tett előre, és már a koncepcióigazolási (proof-of-concept) fázisban tart. A csapat erősítve lett: a Vanguard mellett más projektjeik is kedvezően jártak a svédországi terjeszkedésükkel. A Condor is ugyanebben a proof-of-concept állapotban van éppen.

A Heron még a koncepciós fázisban tart, és ennek prototípusos kísérletei tartanak. A Northlight engine technológiájáért felelős csapapattal közösen most azon van a hangsúly, hogy a szükséges technológia és az eszközkészlet létrejöhessen, mert ezek a Remedy több játékában is be lesznek vetve, így hosszabb távra gondolkodnak a mostani „alapkő-letételekkel”.

A Max Payne remake-ekről jelentősebb híre nem volt a Remedy Entertainmentnek, ami teljesen érthető, hiszen ennek fejlesztése nemrég kezdődött el. Most úgy tűnik, hogy a már bejelentett projektek befejezése van a terítéken, és a tervek szerint 2023 és 2025 között több komoly megjelenésre számíthatunk a finnektől. A sorrend talán ez lesz: Alan Wake 2 – Project Vanguard – Control spinoff – Control folytatás – Max Payne remake-páros…

Remélhetőleg a CrossfireX csak egyszeri kitérő volt a minőségben, ugyanis az valóban szokatlan volt a Remedy-től. Bár a Vanguard a Tencentnek szintén kérdéses lehet… majd meglátjuk, mi sül ki ebből.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu