Alexander Skarsgård és Dane DeHaan A tigris című túlélő thriller főszereplői lesznek

MOZI HÍREK – Myroslav Slaboshpytskyi ukrán filmrendező fogja írni és rendezni A tigris című filmet, amely John Vaillant non-fiction könyvén alapul, amely egy bosszúszomjas tigrisről szól.

Alexander Skarsgård és Dane DeHaan lesz a The Tiger főszereplője. A filmet egy emberevő tigris hátborzongató igaz története ihlette a ’90-es évek Oroszországában. Myroslav Slaboshpytskyi ukrán filmrendező, aki leginkább a 2014-es A törzs című filmjéről ismert, írja és rendezi A tigrist, amely John Vaillant azonos című tényregényén alapul. A film több mint egy évtizede készül, és egykoron Darren Aronofsky (Fekete hattyú, Anya!) volt a rendező, a főszerepben Brad Pitt-tel. Aronofsky jelenleg is producere a filmnek.

A tigris hivatalos szinopszisa a következő:

„A játékfilm a havas távol-keleti Oroszországban játszódik a 90-es évek végén, és egy csapat férfit követ – akiket Tigriscsapatnak neveznek -, akik a veszélyeztetett tigrisek védelmén dolgoznak az orvvadászoktól és a fakitermelőktől. A történet Vanzint (Skarsgård), a csapat vezetőjét követi, akinek a kötelességtudata próbára kerül, amikor megbízzák egy tigris levadászásával és kiirtásával, aki önvédelemből megölt egy orvvadászt. DeHaan alakítaná Kanchugát, a fiatal környezetkutatót és a Csapat legújabb tagját.”

Darren Aronofsky a Protozoa Pictures producere a Plan B és a Wild Bunch AG mellett a The Tiger producere, a film értékesítése pedig a közelgő cannes-i filmpiacon indul. Aronofsky közleményt adott ki, amelyben a következőket írta,

„Producerként már egy ideje két dolgot szerettem volna megtenni: az egyik, hogy elkészítsem ezt a filmet, a másik pedig, hogy együtt dolgozhassak azzal a zseniális szerzővel, aki Myroslav Slaboshpytskyi. Igazán izgatott vagyok, hogy részt vehetek egy olyan projektben, amely mindkettőt lehetővé teszi számomra, és alig várom, hogy ezt a történetet a világ elé tárhassam”.”

Myroslav Slaboshpytskyi a 2014-es A törzs című filmmel debütált, amely egy siket tinédzserről szól, akit a bűnözés és a prostitúció felé húz a sors. A filmet teljes egészében ukrán jelnyelven mesélték el, és a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be. Slaboshpytskyi most visszatér a játékfilmekhez, és nem is lehetne izgatottabb a hollywoodi A-listás filmesekkel, Darren Aronofskyval, Alexander Skarsgårddal és Dane DeHaannal való együttműködés miatt.

„Annyira izgatott vagyok, hogy elkészíthetem ezt a filmet, és eláraszt a csodálat a csapat iránt, amely mögé felsorakozott. Nagyon régóta dolgozom A tigris történetén, és a lehetőség, hogy megvalósulhat, egy álom vált valóra. Darren egyedülálló ízlésű és tehetséges producer, Alexander és Dane pedig egyszeri sztárok. El sem tudnék képzelni jobb vagy zseniálisabb csapatot munkatársnak.”

Bár a The Tiger szinopszisa nem árul el sokat, és úgy tűnik, mintha a számos általános ember vs. vadállat film egyike lenne, valójában egy olyan témán alapul, amely meglehetősen megrázó és sokkal mélyebb. Ami spoilernek számítana, a szóban forgó tigris nem önvédelemből, hanem bosszúból ölte meg az orvvadászt. Miután az orvvadász, Vladimir Markov megsebesítette a tigrist és ellopta a zsákmányát, az éhes és sérült vadállat követte Markovot a kunyhójáig, és két napig várt, mielőtt megölte és felfalt volna Markovot.

A Tigris a Skarsgård és DeHaan karakterei által megélt erkölcsi konfliktusokba is belemerül. Egy orvvadászat elleni osztag vezetője és egy természetvédő, akit azzal bíznak meg, hogy vadásszon az állatra, akit korábban védtek, hihetetlen drámát fognak alkotni. A Tigris megjelenési dátumáról egyelőre nincs hír, de maradjatok velünk, ha újabb híreket szeretnétek hallani.

Egyelőre Alexander Skarsgårdot a The Northman című viking bosszú-sagában láthatod. A Robert Eggers által rendezett film Magyarországon a jövő héten jön a mozikba, de külföldön már elérhető több video on demand és streaming oldalon is. Dane DeHaan jelenleg az HBO Max krimisorozatában, A lépcsőben látható. DeHaan legközelebb Christopher Nolan Oppenheimer című filmjében tűnik fel.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu