Végre felhasználóbarát kezelőfelületet kapott a legjobb PS2-emulátor

Az emulátor eddig nem rendelkezett valami lefinomult kezelőfelülettel, de a fejlesztők végül ezt is be tudták pótolni.

 

A nyílt forráskódú PCSX2 a legjobb mód PC-nken a PlayStation 2-es játékok futtatására. (Ugye a saját lemezeinket, vagy az azokból készített képfájlokat használjuk?) A hatalmas játékkatalógus több mint 98%-át támogatja, de eddig volt egy gyenge pontja: nem volt letisztult kezelőfelülete, ami miatt nem volt ritka, ha valaki egy eltérő frontend launcher megoldással próbálta valamelyest szebb kinézetűvé faragni a PCSX2-t, ami viszont most olyan nyilvános megjelenést kapott, ami a grafikus kezelőfelületet (angol rövidítéssel GUI-t) kapott a Qt személyében.

A játékaink olyan rácsos listában tárulnak el mint például a Steamen (így láthatjuk a dobozképüket), de hagyományos listát is választhatunk. A manapság trendi sötét módra is átkapcsolhatunk, a GUI tetején pedig több, egyszerűen átlátható ikon van (de néhány még nem használható, ugyanis fejlesztői változatról van szó, ám idővel azok is funkcionálni fognak). Ha a PS1-es DuckStation emulátor ismerős, akkor a PCSX2 GUI-ja is áttekinthető lesz, ugyanis Stenzek, „a kacsaállomás” elsődleges fejlesztője is besegített.

A dobozképekért érdemes a The Cover Projectet () felkeresni, és az .iso képfájloknak megfelelő nevet adjunk nekik, majd a PCSX2 dobozképes (\covers\) mappájába kell bepakolni őket. Aztán az emulátorban váltsunk a View menüből a Game Grid opcióra, és máris szebben fest a listánk. A Qt viszont mással is újít: játékonként eltérő beállítások is vannak, így ha valahol egyedi gombkiosztást használunk, akkor nem kell oda-vissza módosítgatni, de a rajongói textúrapakkok sem fognak bezavarni, ha másik játékra váltanánk. DS4Windows, Steam? Nem kell ezekkel sem bajlódni, ugyanis a DualShock 4 és a DualSense kontroller is natív támogatást kapott. A frissítések is automatikusan letöltődnek.

A még nem stabil verzió Windows 10-en és 11-en fut, és a fejlesztők is nyíltan kimondják, hogy ez a kiadás még eléggé bugos lehet, úgyhogy csak saját felelősségre használjuk.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu