Itt a vége(?): megszületett az ítélet a Johnny Depp vs. Amber Heard-ügyben

MOZI HÍREK – Az esküdtszék úgy döntött, hogy Amber Heard mindhárom rágalmazási vádpontban bűnös, míg Johnny Deppet a három vádpont közül egy esetben marasztalták el, Heard rágalmazásáért.

 

 

Hosszú hetek, sőt hónapok jogi csatározása után végre ítélet született Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perében. Az ügy, mint tudjuk, évekre nyúlik vissza: onnan ered, hogy Heard 2018-ban a The Washington Post számára írt véleménycikkében nyilvánosan fizikai és szexuális bántalmazás túlélőjeként jellemezte magát. Bár a cikkben nem nevezte meg Deppet, a színész szerint a kapcsolat egyértelmű volt, miután Heard azt állította, hogy 2016-ban bántalmazták őt.

Depp és az ügyvédei szerint az op-ed körüli negatív publicitás miatt kirúgták őt a Karib-tenger kalózai filmekben játszott szerepéből.

A férfi 50 millió dolláros kártérítésre perelte be Heardot, azt állítva, hogy a nő rágalmazta őt azzal, hogy hamisan vádolta őt bántalmazással. Heard 100 millió dollárra perelt, és azzal érvelt, hogy valójában Johnny Depp és jogi csapata rágalmazta őt, és rontotta a karrierjét azzal, hogy azt állította, hogy a visszaélésekkel kapcsolatos állításai csupán átverés. Mindkét fél heteken át tanúkat és szakértőket hozott be, hogy érveljenek az ügyük mellett, és az esküdtszék szerdán hozta meg döntését.

Háromnapos tanácskozás után az esküdtszék egyhangúlag bűnösnek mondta ki Amber Heardot Depp rágalmazásában. Mindhárom vádpontban bűnösnek találták. Az esküdtszék 10 millió dollár kártérítést és 5 millió dollár büntető kártérítést is megítélt Deppnek. Ami azonban Heard ellenkérelmét illeti, miszerint Johnny Depp rágalmazta őt az akkori ügyvédje, Adam Waldman által kiadott nyilatkozatokkal, az esküdtszék szintén bűnösnek mondta ki Deppet egy vádpontban, két másik vádpontban pedig ártatlannak. Heardnek 2 millió dollár kártérítést ítéltek meg.

Valószínű, hogy Heard ügyvédei fellebbeznek az ítélet ellen.

Bár az is eldőlt, hogy mindkét fél rágalmazott, ez mégis Johnny Depp nagy győzelmének tekinthető, mivel az esküdtszék azt is kimondta, hogy Heard azon állításai, miszerint Depp bántalmazta őt, hamisak és rágalmazóak voltak. Különösen a családon belüli erőszakra vonatkozó vádak voltak azok, amelyek a legnagyobb hatással voltak a karrierjére, így Johnny Depp és rajongói még mindig ünneplik az ítéletet.

 

 

MOZI HÍREK - Johnny Depp és Amber Heard szaftos kis pere egyre érdekesebb meglepetésekkel szolgál a közönség számára: megtudhattuk például, hogy mennyit kapott volna Depp a Karib-tenger 6-ért, és vicces pillanatokban sincs hiány...

 

 

Johnny Depp szerint „az igazság sosem veszhet el”

 

Miközben Heard megjelent a tárgyalóteremben a felolvasáson, Depp nem volt jelen az ítélethirdetésen, mivel csapata bejelentette, hogy korábbi elfoglaltságai miatt az Egyesült Királyságból fogja figyelemmel kísérni az eljárást. Ugyanakkor az ítélethirdetés után kiadott egy nyilatkozatot, amelyben többek között arról beszélt, mennyire fontos számára ez az ítélet:

„A kezdetektől fogva az volt a célom ezzel az üggyel, hogy feltárjam az igazságot, függetlenül az eredménytől. Az igazság kimondásával tartoztam a gyermekeimnek és mindazoknak, akik kitartóan támogattak engem. Békében érzem magam, tudván, hogy ezt végre sikerült elérnem.”

Különösen nagy hálával emlékezett meg rajongóiról, akik végig kitartottak mellette:

„Lenyűgöz a szeretet, a kolosszális támogatás és kedvesség, amely a világ minden tájáról érkezett. Remélem, hogy az igazság kimondására irányuló törekvésem segített másoknak, férfiaknak vagy nőknek, akik az én helyzetemben találták magukat, és hogy az őket támogatók soha nem adják fel. Azt is remélem, hogy a bíróságokon és a médiában is visszatér az ártatlan, amíg a bűnösségét be nem bizonyítják.”

Egy latin közmondást idézve zárta sorait: „Veritas numquam perit. Az igazság soha nem vész el.”

 

 

 

 

Amber Heard: „Összetört a szívem”

 

Az ítélethirdetés után Amber Heard a Twitter-fiókján keresztül közleményt adott ki, amelyben kifejezte csalódottságát a döntés miatt, és megemlítette, hogy szerinte mit jelent ez az ügy más nők számára:

„Összetörte a szívem, hogy a hegynyi bizonyíték, amit a csapatommal felvonultattunk, nem volt elég, hogy felvehessük a küzdelmet azzal a befolyással és erőfölénnyel, amit az ex-férjem birtokol. Különösen csalódott vagyok azért, amit ez az ítélet nőtársaim számára jelent. Ez egy visszalépés. […] Visszalépés a tekintetben, hogy mennyire veszik komolyan, ha egy nő fel mer szólalni az őt ért erőszakkal szemben.”

„Szomorú vagyok, hogy elveszítettem a pert, de még szomorúbb, amiért, úgy tűnik, elveszítettem azt a jogot, amit amerikaiként mindeddig természetesnek vehettem – a szólásszabadsághoz való jogomat” – zárta közleményét a színésznő.

Bár a pár összes szennyesét kiteregető per nem éppen a leghízelgőbb fényben tüntette fel egyiküket sem, a jogi harc véget érése segíthet Deppnek és Heardnek, hogy továbblépjenek az életükkel. Az ítélettől függetlenül, Johnny Depp látszólag máris igazolást nyert sok rajongó és a per megfigyelőinek szemében. Népszerű petíciókat indítottak azért, hogy visszakapja szerepét A Karib-tenger kalózai franchise-ban, és bár a sorozatba való visszatérés nem biztos, hogy megtörténik, jó esély van rá, hogy hamarosan sok más nagy szerep kerül Depp elé.

A közösségi médiában kapott negatív figyelem ellenére Heard a jelen állás szerint marad az Aquaman és az Elveszett királyságban. A tárgyalás során kiderült, hogy Mera szerepét drasztikusan csökkentették, ami a pletykák szerint tíz perc teljes képernyőidőben csúcsosodott ki. Heard azt állította, hogy ez Johnny Depp korábbi ügyvédje, Adam Waldman becsmérlő megjegyzései miatt történt, de Walter Hamada producer azt vallotta, hogy a Jason Momoa-val való kémia hiánya miatt.

Mindenesetre Heardnek az Aquaman 2 után lehet, hogy nincs jövője a DCEU-ban. Az esküdtszék ítéletétől függetlenül azonban voltak és lesznek olyanok, akik továbbra is Heard oldalának hisznek. Jó eséllyel nem utoljára láttuk őt a vásznon, de talán a legjobb, ha nem fogadunk arra, hogy egy esetleges Aquaman 3-ban is feltűnik.

Forrás: CNN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu