Íme a Warhammer 40,000: Rogue Trader, a franchise első valódi CRPG-je! [VIDEO]

Az Owlcat Games, a Pathfinder: Wrath of the Righteous alkotói a hagyományos szerepjátékra esküsznek, így ebben a formában érkezik a Rogue Trader PC-re és konzolokra.

 

 

Ha rajongsz a klasszikus szerepjátékokért, és éveket töltöttél makettfigurák festegetésével, akkor szerencséd van, mert a Warhammer 40,000: Rogue Trader éppen neked készül! A rendkívül gazdag Games Workshop univerzumot igyekeznek CRPG formátumra adaptálni a Pathfinder: Wrath of the Righteous és Pathfinder: Kingmaker alkotói, az Owlcat Games egy régi vágású, fordulóalapú harcokkal operáló szerepjátékban.

 

 

 

 

Ez volt az egyik nagy meglepetés a Warhammer Skulls 2022 Showcase-en. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy új fejezetet nyithatunk az Owlcat Games történetében. Egy olyan figyelemre méltó univerzumban dolgozni, mint a Warhammer 40,000, nagy megtiszteltetés, de egyben felelősség és kihívás is számunkra, mint csapat számára” – osztotta meg Oleg Shpilchevsky, az Owlcat Games igazgatója a sajtóközleményben.

„A 41. évezred zord sötétsége a határtalan gonoszság, a mérhetetlen áldozatok és a nagyszabású fenyegetések és kihívások zord helye, amelyek zökkenőmentesen alakulnak át egy izgalmas RPG-narratívává, amely kivételes választási szabadságot biztosít a játékos számára” – jegyezte meg Shpilchevsky: „Arra törekszünk, hogy a játékba belevigyük mindazt, amit a CRPG műfaj rajongói szeretnek és elvárnak: sorsfordító döntéseket, nem lineáris történetszálakat, erős és változatos társakat, valamint addiktív és komplexen elsajátítható játékrendszereket.”

 

 

 

 

„Izgalmas RPG történetmesélés, amely kivételes szabadságot biztosít” – Oleg Shpilchevsky, igazgató, Owlcat Games

Warhammer 40,000: A Rogue Trader a Koronus Expanse veszélyes régiójába visz el minket: a Koronus Expanse egy feltérképezetlen területére a Birodalom határvidékén. Egy Space Marine (vagyis a szép magyar terminológiával élve: űrgárdista), egy Aeldari (elda, „űr-tünde”) felderítő vagy egy Battle Sister (az Adepta Sororitas csatanővéreinek egyike) lesz néhány a karakterek közül, akikkel találkozhatunk a játékban.

 

 

 

 

Warhammer 40,000: Rogue Trader PC-re és konzolokra is megjelenik, bár konkrét megjelenési dátumot és konzolokat még nem erősítettek meg. A PC-s Founder’s Pack már kapható az Owlcat Games weboldalán, és hozzáférést biztosít a játék alfa és béta változatához.

Érdekességként tegyük még hozzá, hogy a játék nem csupán a Warhammer 40,000 univerzumának, de azon belül is egy nagyon különleges korábbi produktumnak a videójátékos adaptációja. Ugyanis a Fantasy Flight Games hosszú éveken át birtokolta a Wh40K licence-jogait arra, hogy papíralapú szerepjátékokat jelentessen meg az univerzumban. Ezek egyike volt a Rogue Trader, amely, hogy-hogy nem, szintén éppen a Koronus Expanse területén játszódott.

 

 

 

 

Ez persze lehetne véletlen egybeesés, ám a Koronus kiszögellést pontosan az FFG szerepjátéka számára találták, tehát semmilyen más formában nem létezett a Warhammer-univerzumban – ez alapján pedig már elég valószínű, hogy a klasszikus asztali szerepjáték valamiféle adaptációjaként, vagy legalábbis szellemi utódjaként tekinthetünk az Owlcat Games készülő játékára…

Forrás: Owlcat Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu