Arctic Awakening: ritka hátborzongató élményt kínál ez az alaszkai túlélőkaland [VIDEO]

Az Arctic Awakening valami olyasmi lehet, mint amikor a Firewatch találkozik A dologgal egy a játékban, egy alaszkai repülőgép-szerencsétlenség keretében.

 

 

Az Arctic Awakening egy első személyű kalandjáték egy repülőgép-szerencsétlenségről, egy eltűnt pilótáról, egy eltűnt másodpilótáról és egy felkapott mesterséges intelligenciával működő drónról, akik mindannyian megpróbálnak túlélni a 2062-es év fagyos alaszkai vadonjában. Rosszul hangzik a helyzet, pedig valójában még rosszabb: a géped nem meghibásodott, hanem tisztán kettévágták, és valami odakint nagyon furcsa hangokat ad ki éjszaka.

A sok „elveszve a vadonban” túlélőjátékkal ellentétben az Arctic Awakening nem nyílt világú, de a döntéseid hatással lesznek a társaiddal való kapcsolataidra, „és talán magára a történetre is”.

A felfedezés a játék igazi magja: megtalálni az eltűnt másodpilótádat, kitalálni, mi okozta a géped lezuhanását, és remélhetőleg épségben hazajutni.

„Az Arctic Awakeningben maga a környezet is egy karakter, aki nem mindig a te oldaladon áll” – olvasható a Steam oldalán.

„A dinamikus időjárás azt jelenti, hogy egy új területet sosem érzel majd ugyanolyannak, és a gyönyörűen megvalósított kilátások a folyamatosan változó világgal kombinálva a felfedezés, a lehetőségek és a félelem légkörét teremtik meg.”

A trailert és a screenshotokat elnézegetve az lehet az első benyomásunk, hogy eléggé hasonlít a Firewatch-ra, csak egy kicsit katasztrofálisabb csavarral. Mások esetleg A dolog című Carpenter-remekmű egyes elemeit is felfedezhetik benne, feltehetően az északi-sarkvidéki környezet és a „valami szörnyűség történik, de nem tudjuk, mi” hangulat miatt. A kilátás azonban tényleg lélegzetelállító – joggal várhatjuk, hogy bebarangolhassuk a vidéket, remélve, hogy végül sikerül felderíteni az összes rejtélyt. A Firewatch egy kicsit megbicsaklott ezen a ponton, ami (nagyon enyhén!) beárnyékolta az egyébként mesteri játékot, így nagyon reméljük, ha az Arctic Awakening megállja majd a helyét.

Az Arctic Awakening várhatóan valamikor 2023-ban jelenik meg.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu