BRÉKING! Leszedték A besúgót és más sorozatokat is az HBO Max kínálatából!

MOZI HÍREK – A hivatalos közlemény szerint „az HBO Max és a Discovery + összeolvadása miatt” volt szükség arra, több sorozat – köztük A besúgó is – hirtelen eltűnjön az HBO Max kínálatából.

 

Tavasszal, a Magyarországon is induló HBO Max „zászlóshajója” volt A besúgó című sorozat, amely egy, a nyolcvanas években játszódó sorozat volt, amelyben egy fiatal értelmiségi srác az államvédelmi hatóság zsarolása nyomán beépül egy értelmiségi, egyetemi társaságba, hogy folyamatosan jelentsen róluk. Az új magyar sorozat a nyolcvanas évek fiatal értelmiségének lázadásáról, kezdő ellenzéki szerveződéséről, szerelemről, barátságról és árulásról egyaránt szólt. A sorozat nagy sikert aratott (kritikánkat itt olvashatjátok) és az HBO Max részéről kiemelt marketingtevékenység is kísérte. Mindezidáig…

A Kreatív ír ugyanis róla, hogy a sorozat eltűnt az HBO Max kínálatából: hiába is írjuk be a keresőjébe, pusztán egy hibaüzenetet ír ki:

Miután a Kreatív felkereste az HBO Maxot, egyszerű hibára gyanakodva, kiderült, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet… A Kreatív a Warner Bros. Discovery, az HBO Max tulajdonosának hazai PR managerét, Pinczés-Pressing Ádámot idézte, aki a médiacég hivatalos válaszát osztotta meg az oldallal, amelyet mi is változtatás nélkül idézünk:

„Az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának előkészítéseként zajlik a két platform elemzése és a végső szolgáltatás kialakítása. Ennek a folyamatnak a része, hogy egyes tartalmak lekerülnek a felületekről”

A Kreatív próbált még további kérdéseket feltenni, de a hazai képviselet nem tudott válaszolni. Mi is firtattuk a további okokat, azt is megkérdezve, hogy ez egyben azt is jelenti-e, hogy A besúgó második évadjára már nem számíthatunk, de egyelőre semmilyen választ sem kaptunk.

A tartalom „gyomlálás” egyébként nem csak A besúgó teljes első évadját, de más európai és saját gyártású sorozatokat is érintett:

  • Időbevándorlók két évad (Beforeigners)
  • Apanapok (Czech It Out)
  • Foodie Love
  • Árnyak 3. évada (Umbre)
  • Szexi svédek (Lust)
  • Eszmélet (Sleepers)
  • Aranyélet 3. évad

Emellett más, amerikai gyártású sorozatok is áldozatul estek az intézkedéseknek: többek között a Vinyl (ebből érdekes módon a pilot fent maradt), a Run vagy a Mrs. Fletcher sem található meg már a felületen.

A Kreatív cikke szerint ésszerű magyarázatot nem is fogunk majd kapni, hogy miért pont az eddig rendkívül népszerű lokális tartalmakat kellett leszedni, de az egyik lehetséges magyarázatnak azt hozták fel, hogy a Warner Bros. Discovery új vezérigazgatója: David Zaslav elég erősen „spórolós” megoldással vette át nem olyan régen az irányítást, és már kíméletlenül bezúzott olyan tartalmakat is, mint a CNN+, csak hogy alaposan megnyirbálja a költségeket. A költségcsökkentéshez pedig többek között ezer alkalmazott elbocsátása is hozzátartozik, amelynek a marketing osztály 30%-a is áldozatul esett. Hogy mi a logika amögött, hogy már meglévő, elkészült sorozatokat szedjenek le a szolgáltatásról, azt viszont még így is elég nehéz megérteni.

Forrás: Kreatív

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu