Lollipop Chainsaw remake: az eredeti alkotóknak semmi közük hozzá!?

Sem a két társíró, sem a főszereplő szinkronhangja nem dolgozik az átgondolt játékon… akkor ennek mekkora sikere lehet?

 

A Lollipop Chainsaw felújítást kap. Az eredeti verzió egy színes, könyörtelen zombiszeletelősdi volt (ugyanis szó szerint kell érteni a játék címében levő láncfűrész szót; ez volt a fő fegyverünk). A gyors tempójú akciós játék két íróval rendelkezett. Egyikük James Gunn volt (ő akkoriban a Scooby-Doo írója volt, azóta pedig a Marvellel foglalkozott), másikuk pedig Suda Goichi, azaz Suda51. És kiderült: egyikőjük sem kapcsolható a remake-hez…?!

Gunn a Twitteren azt írta, hogy sem ő, sem Suda51 nem dolgozik a remake-en. Ő maga is először néhány hete hallott a projektről, amikor is Suda elmesélte neki. Ezután semleges álláspontra helyezkedett, ugyanis nem támogatja és nem is ítéli el a Lollipop Chainsaw új verzióját, mert egészen egyszerűen semmit nem tud róla. A sajtó folyton hozzácsapja az ő és Suda51 nevét a játékhoz, de úgy véli, hogy fontos lenne tisztázni: egyikőjüket sem keresték meg.

Suda51 amúgy nem csak a Lollipop Chainsaw társírója volt, hanem a kreatív rendezője is, így neki komoly rálátása volt a fejlesztésre. A Twitteren ő is reagált: ahogy Gunn is írta, ő sem köthető a remake-hez, és a Grasshopper Manufacture, a játék eredeti fejlesztőcsapata sem kapcsoldik hozzá, így valóban teljesen más stúdió áll a megvalósítása mögött… leszámítva Yasuda Yoshimit, aki azt mondta, hogy az eredeti fejlesztők közül néhányan dolgoznak rajta. De ez nem sokat jelent.

Aztán Tara Strong, Juliet Starling, a Lollipop Chainsaw főszereplőjének szinkronhangja is válaszolt: ő sem dolgozik a játékon, ami nagy eséllyel a licenszelt zenék jelentős részét ejteni fogja, plusz (Yasuda szerin) sokkal realisztikusabb megközelítést kap a grafika, ami eléggé fura kijelentés annak tükrében, hogy ez egy stílusosnak szánt játék volt egy évtizede.

A Dragami Games, a játék japán kiadójának, a Kadokawa Gamesnek utódja 2023-ban tervezi kiadni a PS3-ra és X360-ra kiadott Lollipop Chainsaw remake-jét.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu