Bár a kritikusoknál küszködik a Thor: Szerelem és mennydörgés, kasszarobbantást várnak tőle

MOZI HÍREK – A Thor: Szerelem és mennydörgés talán nehezen talán nem nyerte el minden kritikus tetszését, de úgy tűnik, hogy rengetegen szeretik Thor visszatérését.

 

 

A Thor: Szerelem és mennydörgés első kritikái folytatták a jelenlegi Marvel-trendet, miszerint a hatalmasra jósolt kasszasikerrel szemben vegyes vélemények állnak. Más közelmúltbeli megjelenésekhez hasonlóan, mint például a Doctor Strange az őrület multiverzumában, a Thor: Szerelem és mennydörgés is nehezen teljesít a kritikusok szemében, de ez nem akadályozta meg az előrejelzéseket, amelyek 300 millió dollár feletti világszintű debütálást jeleznek Chris Hemsworth visszatérésének a Mennydörgés Istene szerepében.

A legfrissebb becslések szerint a Marvel Moziverzum legújabb része várhatóan 140-160 millió dolláros amerikai nyitást ér el, a tengerentúli területek pedig 300 millió dollár fölé tolják majd ezt az összeget, ha minden igaz.

Bár ez mind jó Kevin Feige-nek és az MCU csapatának, a Marvel-filmeknél már kialakult egy olyan trend, hogy kiemelkedő nyitóhétvégéket eredményeznek, a rajongók özönlenek a filmre, mielőtt az internet minden sarkon spoilerekkel lenne tele, és a következő hetekben nagy visszaesést szenvednének el. Emiatt, míg az olyan filmek, mint a Doctor Strange 2. a premier hétvégéjén felrobbantották a kasszákat, hosszabb távon aztán csak nem sikerült átlépniük az 1 milliárd dolláros határt.

Azonban a korábbi Thor-filmekhez képest a Szerelem és mennydörgés minden bizonnyal a legnagyobb nyitást fogja produkálni Hemsworth szólófilmjei közül, megverve a korábbi részeket. Ugyanakkor az nem garantált, hogy visszavezeti a Marvel stúdiót az 1 milliárd dolláros pályára, mivel az igencsak gyenge kritikai visszhang miatt az alkalmi nézők lehet, hogy megvárják a filmet a Disney+-on.

 

Kiábrándító kritikák

 

Bár még korai túl sokat mondanunk a Thor: Szerelem és mennydörgés sikeréről, de az első kritikák – köztük a miénk is – nagyon közepesre értékelték a filmet, ami 70% körül lebegő átlagpontszámot eredményezett. Ezzel jelenleg az MCU többi részéhez képest a skála alsó végén helyezkedik el, és messze elmarad a 93%-os pontszámtól, amit Chris Hemsworth előző szólófilmje, a Thor: Ragnarök ért el.

Persze még bőven van idő arra, hogy ezek a számok megváltozzanak, ahogy egyre több kritika érkezik, és a korábbi teljesítmények alapján a Marvel stúdiónak tényleg nem kell aggódnia amiatt, hogy mit gondolnak a kritikusok a filmről. Gyakorta sokkal többet várnak az MCU-tól, mint az egyszeri nézők, vagy akár a rajongók. Ráadásul a filmtől eltérő szempontokat, mint például az LMBTQ+ kérdések megítélése egyes szélsőséges „rajongók” körében, is figyelembe vesznek, amikor ítéletet mondanak, míg a nagyközönség többsége inkább hajlandó saját véleményt alkotni a film megjelenéséről, minthogy csak mások szavára hagyatkozzon.

Bár nem úgy tűnik, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés akkorát bukhatna, hogy leváltsa a Thor: Sötét világot, mint a Marvel Moziverzum legalacsonyabb értékelésű alkotását, amely 66%-os tetszési indexen áll, ismét bebizonyosodott, hogy ha valami olyan méretű dologról van szó, mint az MCU, úgy tűnik, egyre nehezebb mindenkinek megfelelni.

Forrás: Entretenimiento.news

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu