Kojima jogi útra terelné a hamis vádaskodást ellene!

A japán géniusznak semmi köze nem volt a volt miniszterelnökük, Abe Shinzo meggyilkolásához, és nem veszi jó néven, hogy többen is őt nevezték meg elkövetőként…

 

Már írtunk arról, hogy többen is hamis pletykákra alapozva vádolták meg Kojima Hideót (részletesebben itt), de most az új részletekre térnénk ki. Pénteken Kojima neve trend lett a Twitteren, ugyanis jó harmincötezer tweet beszélt arról, hogy hamisan vádolták meg őt a volt japán miniszterelnök meggyilkolásával. Erről persze szinte biztosan pillanatok alatt értesült (hiszen Kojima előszeretettel használja „a madaras” közösségi oldalt).

Eleinte a Kojima Productions, Kojima stúdiója nem reagált az ügyre, ám szombaton egy közleményben reflektáltak a történésekre, írja a VGC. Ebben a stúdió azt írja, hogy megfontolják a jogi fellépést „bizonyos hamis hírek (vagy, a magyar köznyelvben is már megfordult angol kifejezéssel élve fake news) ellen”. A stúdió értelemszerűen erősen elítéli a hamis hírek és a pletykák terjesztését, ha azok hamis információkra alapulva. Az ilyen rágalmazást nem tolerálják, így nem kizárt, hogy egyes sajtóorgánumok (ugyanis több is van: egy görög hírcsatorna, továbbá egy iráni hírügynökség… de egy francia szélsőjobboldali politikus is talán ide vehető) a bíróságon végzik majd.

Az időzítés nem valami szerencsés, ugyanis a mai napon, július 10-én zajlanak a képviselőházi választások Japánban… vagy zajlottak, mert az időzóna miatt ott már befejeződött. Viszont ettől függetlenül is elképesztő, hogy mennyire túlzásba tudnak esni a médiában egyes sajtóorgánumok (óh, nekünk sem kell a szomszédba mennünk a folyamatos rágalmazások miatt: az állampárti média ugyanis heti rendszerességgel bukja az ezzel kapcsolatos pereket), és akkor még bele sem gondoltunk abba az egyszerű kérdésbe, hogy Kojimának egyáltalán mi haszna származott volna az ügyből, ha valóban köze lett volna Abe Shinzo halálához? (Nincsen, mi ezt itt kihangsúlyoznánk!)

A legmeglepőbb azért mégis a görög hírcsatorna esete… azért ahhoz eléggé alacsony szintre kell süllyedni. Nincsen, aki utána is nézne a forrásoknak!?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu