Breaking: az Nvidia RTX 4000 teljesítménye állítólag szénné alázza a 3090-et!

TECH HÍREK – Miközben az Nvidia és az AMD a következő GPU-generációra készül, úgy tűnik, hogy az egyik Ada Lovelace GPU-t a Remedy Control című játékában próbálták ki, lehengerlő eredménnyel.

 

 

Az Nvidia hamarosan megjelenő Ada Lovelace termékcsaládja, úgy tűnik, új szintet jelent a GPU-arénában folyó küzdelemben. Ahogy a dolgok haladnak előre, egyre több szivárgás és pletyka kerül a felszínre, és a zöld csapat egyik RTX-termékéről szóló legutóbbi egy képet ad az általános teljesítményről.

Az XpeaGPU nevű felhasználó friss tweetje szerint, amelyről a Videocardz számolt be, úgy tűnik, hogy az Nvidia „teljes” AD102-esét tesztelték a Remedy Entertainment 2019-es kiadású Controljában.

Ha ez igaz, akkor az Ada Lovelace kártya teljesítménye azt mutatja, hogy a játék 160+ fps sebességgel fut 4K-ban, bekapcsolt ray tracinggel. Egy hms1193 nevű felhasználó alatta lévő posztja szerint átlagosan több mint kétszer olyan gyors ez a hamarosan megjelenő RTX 4000-es kártya, mint a 3090-es. Az nem világos, hogy pontosan melyik GPU-t tesztelték a játékban, de a Techpowerup szerint az AD102-es chip valószínűleg a 4080 Ti, 4090 és 4090 Ti kártyákban kerül felhasználásra.

Persze képernyőképek vagy további bizonyítékok nélkül igazából csak az XpeaGPU szavaiból lehet kiindulni. Ezt leszámítva, azt már korábban is találgatták, hogy az Nvidia RTX 4090 kétszer olyan gyors lehet, mint a 3090-es. Ha ezek a pletykák igazak, akkor a zöld csapat következő zászlóshajója jelentős teljesítménynövekedést mutathat még a csúcskategóriás Ampere sorozathoz képest is. Ezek a legújabb fejlemények azt sugallják, hogy akár még így is valamivel gyorsabb lehet, de hivatalos megerősítés erről még nem érkezett, így egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a pletykákat.

Azért úgy tűnik, hogy a verseny kezd felforrósodni, különösen az iparág két nagy bajnoka között.

Az AMD szerint az RDNA 3 hatékonyabb lehet, mint az Nvidia architektúrája, szóval jelenleg minden adott a játékhoz. Persze valószínűleg egyik techóriás sem aggódik túlságosan az aréna új harcosai miatt.

Bár az Intel készül az Arc asztali GPU-k piacra dobására, úgy tűnik, hogy lemarad, mivel ez a termékcsalád csak az aktuális generációnak felel meg. Ebben az esetben az Nvidia és az AMD csak egymás miatt aggódhat, és kétségtelen, hogy a hetek múlásával egyre több szivárgással találkozhatunk majd arról, hogy az egyes készülő hardverek mire lehetnek képesek.

Forrás: Videocardz, Techpowerup

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu