Az Nvidia RTX 4090 villámgyors lesz – íme, ennyivel veri az RTX 3090-et!

TECH HÍREK – Az Nvidia és az AMD a GPU-technológia következő korszakára készül, és egy friss kiszivárgás érdekes dolgot sejtet az RTX 4090 órajelével kapcsolatban.

 

 

A grafikus kártyák árai jelentősen csökkentek, így egy AMD vagy Nvidia GPU megszerzése már nem olyan drága mulatság, mint korábban. A következő korszak közeledtével rengeteg pletyka és spekuláció lát napvilágot, és néhány érdekes információ is, amelyek arra utalnak, hogy a zöld csapat közelgő zászlóshajó kártyája hihetetlenül gyors lehet.

A Videocardz által kiszúrt iparági szivárogtató, kopite7kimi szerint lehetséges, hogy az Nvidia közelgő RTX 4090-es RTX-je 2235 MHz-es alap és 2520 MHz-es boost órajelet kaphat, a tényleges játékbeli órajel pedig 2750 MHz lehet.

Tekintettel arra, hogy az RTX 3090 1695 MHz-es boost órajelet kapott, ez azt jelenti, hogy a közelgő Ada Lovelace hardver közel kétszer olyan gyors lehet, mint a zászlóshajó elődje. Nyilvánvaló, hogy egy grafikus kártya sokkal többről szól, mint az órajel, de ez még mindig azt sugallja, hogy jelentős előrelépésre lehet számítani a mostani és a következő generáció között.

Azonban fontos leszögezni, hogy ez csupán egy pletyka, és annak ellenére, hogy a kopite7kimi hardveres kiszivárogtatásairól ismert, a közölt információk nem megerősítettek, és csak spekulációnak tekinthetők. Ez egyébként nem az első alkalom, hogy valami ilyesmit mondanak a team green közelgő grafikus kártyájáról. Nemrég azt pletykálták, hogy az Nvidia RTX 4090 összességében nagyobb teljesítményű lehet, mint azt korábban gondolták. Hogy mindez igaznak bizonyul-e, az még nem derül ki, de a technológiai óriás még nem tett hivatalos bejelentést a Lovelace specifikációiról.

Úgy tűnik, a vállalatnak jól jönne némi sikerélmény, hiszen a legutóbbi Nvidia GTX 1630 csalódást keltőnek bizonyult.

A néhány generációval ezelőtti Turing architektúrára épülő 1630 a jelek szerint „súlyosan hiányos”, ha a teljesítményről van szó, de a kopite7kimi által elmondottak alapján az RTX 4090-hez hasonlók lenyűgözőek lehetnek.

Mivel az AMD az RDNA 3 bevezetésére készül, egy esetleges októberi megjelenéssel, mindegyikük igyekszik majd maga mögött hagyni a versenytársakat, ahogy az iparág egyre közelebb kerül a következő GPU-generációhoz. Általánosságban elmondható, hogy az Nvidia éppen csak megelőzi legnagyobb riválisát, szóval a meccs még egyáltalán nem lefutott, ráadásul nem úgy tűnik, hogy nagy fenyegetést jelentene az Intel, amely még mindig küzd a régóta várt Arc asztali kártyák megfelelő kiadásával.

Forrás: Videocardz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu