Kis halasztást kapott a Warhammer 40,000: Darktide!

A Fatshark játéka nem tartja az eddig kitűzött szeptember 13-ai megjelenési dátumot. A kooperatív, belső nézetes lövöldözős játék a Warhammer 40K univerzumban viszont nem kapott olyan súlyos halasztást.

 

A Fatshark a Twitteren tudatta velünk, hogy a játékuk egy kicsit később jön az eddig tervezettnél. Magyarra fordítva közöljük a halasztásos bejelentésüket: „Ma úgy döntöttünk, hogy a Warhammer 40,000: Darktide PC-s megjelenését november 30-ára halasztjuk. Az Xbox Series verzió nem sokkal utána fog megjelenni, de a konkrét megjelenési dátumra még várni kell.

Egy játék halasztása talán az egyik legnehezebb döntés, amivel egy fejlesztőnek szembe kell néznie, és nem örülünk annak, hogy ezt meghoztuk. Mégis reméljük, hogy ez azt mutatja, hogy elköteleztük magunkat amellett, hogy időt szánunk rá, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb játékot kapjátok. Bár a játékkal kapcsolatos eddigi nagyszerű visszajelzésektől alázatosak vagyunk, több időre van szükségünk a stabilitás és a teljesítmény javításához, valamint a kulcsfontosságú rendszerek „kiérleléséhez”. Mindegyik kritikus fontosságú ahhoz, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk nektek, a játékosoknak.

Szeretnénk titeket is meghívni erre az útra. Hamarosan egy sor technikai tesztet és bétatesztet kezdünk el a megjelenés előtt, hogy biztosítsuk, hogy a játékot a legjobb állapotában adjuk ki. Ha szeretnél részt venni, itt jelentkezhetsz. Köszönjük az eddigi izgatottságotokat és elismeréseteket – ez tényleg a világot jelenti számunkra,” írta Martin Wahlund, a Fatshark vezérigazgatója és társalapítója.

Szóval ez nem akkora halasztás, hogy a „kövér cápa” 2023-ra pakolta át a PC-s verziót. Két és fél hónapos késleltetésről van szó, ami teljesen érthető, hiszen egy multiplayer co-op játék esetében tényleg fontos, hogy annak rendszerei kifinomultak legyenek, és így lényegében játszassa magát. Ha ez nincs meg, akkor a játékosok pillanatok alatt ugranak egy másik játékra. Ezért nem is nagyon lehet miért dühösnek lenni a Fatsharkra, akik tehát november 30-án hozzák ki PC-re (Steam) a Warhammer 40K: Darktide-ot, és talán még az idei év során ki tudják gurítani az Xbox Series verziót.

Viszont nem kizárt, hogy a konzolos kiadás csak 2023 elején érkezik.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu