Clint Eastwood visszautasította Sean Connery filmszerepét a hatalmas fizetési ajánlat ellenére is

MOZI HÍREK – Clint Eastwoodnak az 1960-as években életének szerepét ajánlották fel, miután ismertté vált Hollywoodban – de mégsem élt a lehetőséggel, mert nem tudta rávenni magát, hogy elvállalja. Annak ellenére, hogy elképesztő mennyiségű pénzt ajánlottak neki, úgy érezte, hogy ez Sean Connery szerepe és nem az övé.

 

Az amerikai hollywoodi sztárnak azt követően ajánlották fel élete szerepét, hogy annak előző színésze, Sean Connery úgy döntött, kiszáll a híres filmsorozatból. Connery 1967-ben a You Only Live Twice (Csak kétszer élsz) című filmben való szereplés után hagyta ott (először) James Bond szerepét.

A film volt a skót színész ötödik filmje volt 007-esként, és már elege volt a szerepből. Beleegyezett, hogy jó feltételek mellett távozik a James Bond-sorozatból, és ráhagyta a Bond-főnökökre, hogy keressenek helyettte valaki mást.

A vezetők pedig úgy gondolták, hogy Eastwood a legalkalmasabb a szerepre. Ez nem meglepő, tekintve, hogy éppen akkoriban szerepelt pár ütős akciófilmben, köztük a Hang ‘Em High, a Coogan’s Bluff és a Where Eagles Dare (Kémek a sasfészekben) című filmekben. A klasszikus westernszínész azonban minderről másképp gondolkozott.

Eastwood felidézte a pillanatot, amikor az emberei megkeresték az ajánlattal.

Azt mondta: „[Az ügyvédem] jött és azt mondta: „Nagyon szeretnének téged”.”

A színész ügyvédje képviselte ugyanis a Broccoli-családot is, akik a 007-es filmsorozat jogait birtokolták – és birtokolják ma is -. A befolyásos filmes vezetők olyan ajánlatot tettek Eastwoodnak, amelyet szinte nem tudott visszautasítani. De nem számoltak a becsületességével és a lojalitásával.

Eastwood azt mondta: „Elég jó pénzt ajánlottak nekem James Bond szerepéért, ha elvállalom a szerepet.”

Ez az ajánlat tekintélyes összeg lehetett, különösen ha figyelembe vesszük, hogy Connery épp akkoriban keresett 1 millió dollárt a You Only Live Twice (Csak kétszer élsz) című filmért (2022-ben körülbelül 8,6 millió dollár).

Eastwood azonban nem tudta elvállalni a szerepet. Egyszerűen nem feküdt neki a karakter, meg az a tény, hogy  Connery szerepét „átveszi”.

„Számomra… nos, ez valaki másnak a szerepe volt”. – emlékezett vissza

Hozzátette: „Ez Sean [Connery] dolga. Nem éreztem helyesnek, hogy ezt csináljam”.

Forrás: Express

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu