Star Wars: Andor – íme a hivatalos trailer, a premier dátuma és minden, amit tudunk! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Lucasfilm bemutatta a hivatalos trailert a készülő Star Wars sorozathoz, az Andorhoz, melynek főszerepében Diego Luna alakítja a címszereplő lázadót.

 

 

Megérkezett az Andor hivatalos trailere, amely teljesen új irányt ígér a Star Wars-saga számára. A zord, intenzív és akciódús szériában Diego Luna alakítja a tolvajból lett lázadó kém Cassian Andort, aki először a 2016-os Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben tűnt fel. Az Andor öt évvel a Zsivány Egyes eseményei előtt játszódik, és a címszereplő tolvajként követi a Galaktikus Birodalom elleni lázadást. A megjelenési dátum azonban némileg csúszik. Az Andor Disney+ premierje három héttel, szeptember 21-re tolódott.

Mielőtt tovább olvasnál, javasoljuk, hogy nézd meg a cikk végén található előzetest! Miután megnézted (akár többször is, érdemes…), bátran feltehetjük a kérdést: mégis mit várhatunk ettől a sorozattól? Miben, mennyiben nyújt újat a Disney korábbi Csillagok Háborúja-produkcióihoz képest?

Az Andor második előzetesében láthattunk hősöket, a gonosztevőket és a félelmetes Galaktikus Birodalom elleni szabadságharc kirobbanását.

A sorozat Cassian Andort (Diego Luna), a Lázadás egyik korai hősét követi majd nyomon, aki egy csapatnyi bátor harcos segítségével belülről igyekszik elpusztítani a Birodalmat.

 

 

 

 

Andor és a Lázadás baljós hangvétele

 

A trailer baljós hangulatban indul a galaxis civiljeit mutatva, akik a Birodalom uralma alatt senyvednek. Egy csillagromboló halad el a fejük felett, szó szerint árnyékot vetve az életükre, ami hatásos metaforaként utal arra a hatalmas feladatra, amivel a lázadóknak szembe kell nézniük a Birodalom elleni harcban. A távolban egy elpusztult, füstölgő várost mutatnak, emlékeztetve arra, hogy mire képes a Birodalom, ha ellenállásba ütköznek.

Bepillantást nyerhetünk a Star Wars-előzményfilmekből megismert Szenátus padsoraiba, ahogy a harci jelenetek mögött az univerzum politikája kerül terítékre.

Mon Mothma (a szerepben visszatérő Genevieve O’Reilly) is megjelenik az előzetesben, jelezve, hogy a fizikai harc mellett politikai küzdelemre is számíthatunk.

Mon Mothma, mint azt a kánon más műveiből is tudjuk, egy ártalmatlan idealista arcát mutatja a hatalom felé, aki nem jelent igazi fenyegetést senkire. Úgy tesz, mintha csak a lecsúszott galaxis jelképes populistája lenne, holott a valóságban társalapítója a Lázadásnak, és titokban a Birodalom megdöntésén dolgozik.

 

 

 

 

Cassian Andor egy lázadó kém?

 

Az előzetes a főszereplő Cassian Andor körül forog, akit a 2016-os Zsivány Egyesben ismerhettünk meg. Kapunk egy felvételt Andorról, amint birodalmi tiszti egyenruhát visel. Vajon lázadó téglaként kezd a birodalmi erőkön belül? Vagy ez csak egy egyszeri jelenet, amelyben megpróbál beosonni egy ellenséges hajóra vagy bázisra? Elsősorban a Lázadás kémjeként írják le, így a Birodalomba történő beépülése értelmes lenne. Egy ilyen hatalmas és ijesztő erőt belülről érdemes megtámadni, bomlasztani, mivel a szemtől-szembeni harc nem biztos, hogy a Lázadóknak kedvezne.

Andort egy Luthen (Stellan Skarsgård) nevű vezető toborozza be vagy magába a Lázadásba, vagy egy új harcosokból álló csapatba.

Luthen azt állítja, hogy a Birodalom „olyan lassan fojtogat minket”, hogy a galaxis apátiába és fatalizmusba került az uralmukkal szemben. Ez elől a sötét hatalom elől nincs menekvés, úgyhogy ha lehajtod a fejed és a saját dolgoddal törődsz, akkor megúszod. Bevezetik a „csapatot építek” toposzt, felvillantva különböző idegen lények és emberek pillantásait, akik éppen fegyverkeznek és készülnek a csatára.

A harcosok között van a harcban Saw Gerrera, akit Forest Whitaker alakít, szintén felelevenítve a Zsivány Egyesből ismert szerepét. Követőit és módszereit a 2016-os filmben a mainstream Lázadáshoz képest szélsőségesnek írták le, így talán a sorozatban való jelenlétével bepillantást nyerhetünk abba, hogyan is érdemelte ki ezt a hírnevet.

 

 

 

 

Vajon a Birodalom megérzi a felkelést?

 

Egy karakter azt állítja, hogy az egész galaxisban „lázadás zajlik”. Mivel a sorozat középpontjában a kémkedés áll, egyelőre nem tudjuk, hogy mennyit látunk majd a galaxisban folyó küzdelemből. Vajon a Birodalom felismeri, hogy mekkora fenyegetéssel néz szembe? Vethetünk egy pillantást a potenciális főellenségre, Dedra Meeróra (Denise Gough), egy birodalmi tisztre, akit éppen egy lázadó kihallgatása során mutatnak. Ez azt jelentheti, hogy ő felel a Birodalom ellen esetleg fellázadó lázadócsoportok felszámolásáért.

 

Még több Darth Vader?!

 

Az Obi-Wan Kenobi rendkívül húsba vágó Darth Vader (Hayden Christensen és James Earl Jones) jeleneteket adott nekünk, amelyek a Sith nagyurat ereje teljében mutatták meg. A sorozatban épp eleget láthattuk Vadert ahhoz, hogy többet akarjunk: akár egy neki dedikált sorozatot (figyelsz, Disney?), akár, hogy egy másikban megjelenjen. Talán már nem kell túl sokáig várnunk arra a jellegzetes reszelős, robotikus légzésre és dühöngő vörös fénykardra.

Ez az időkeret Vader korai időszakára tehető, amikor az Uralkodó jobbkeze és – valljuk be – kifutófiúja volt.

Az egyik ilyen feladat lehet a Birodalom bármely fő műveletének ellenőrzése, például egy esetleges lázadásról való hírszerzés. Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy minél több Vadert kapunk, annál jobb lesz minden Star Wars-történet.

 

Az Andor más lesz, mint bármely eddigi Star Wars tévésorozat

 

Az Andor igyekszik friss színt vinni a Csillagok Háborúja palettájára: érdekes, zömében új karakterekre koncentrál, és a Zsivány Egyes komor történetmesélési stílusát alkalmazza. Azonban, ahogy a trailer is jelzi, lesz bőven kaland és űrcsaták, valamint kémkedés és megtévesztés is.

A szériát Tony Gilroy készíti, egy olyan hollywoodi veterán, aki a múlt század legjobb thrillereinek – a Bourne-trilógia, a Michael Clayton és A dolgok állása – megírásáról ismert.

Gilroy tökéletes választásnak tűnik a címszereplő háttértörténetének kibontására. Az Andor sorozatot már megújították egy 12 epizódos második évaddal, amelyben a szereplők és a stáb nagy része visszatér. Diego Luna is egy egészen más hangvételű sorozatot ígért, és egy hihetetlen átalakulást a karakterének, aki még nem az a férfi, aki majd képes lesz feláldozni magát a Zsivány Egyesben.

Mi mindenesetre kíváncsian, sőt lelkesen várjuk a sorozatot, amelynek első három epizódja szeptember 21-én kerül fel a Disney+-ra. Az alábbiakban pedig nézd meg a lenyűgöző új plakátot! (A teljes méret érdekében nyisd meg új lapon!)

 

 

 

 

Forrás: CNN, The Gamer, Total Film

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu