PlayStation Network-integrációra készül a Sony a PC-s portokkal?

A Sony új aloldalt hozott létre a PlayStation weboldalon: a PC-s játékoknak szánt site pedig eléggé gyanúsan utalhat a cég terveire.

 

A Marvel’s Spider-Man Remastered órákon belül meg is jelenik PC-n, így egy újabb PlayStation-exkluzív játék jön át a PlayStation platformokról a Steam, Epic Games Store párosra, de később további játékokra számíthatunk (a The Last Of Us: Part 1 hivatalos, és a Returnal is nagy eséllyel jön, utóbbi még nincs megerősítve). Emiatt nem csoda, hogy a Sony a PlayStation PC-s weboldalát elindította, így a God of War, a Days Gone, a Horizon Zero Dawn, és a további, már bejelentett címek fel lettek itt sorolva.

Csakhogy a Twitteren ügyes megfigyelést láthatunk. Van a site-on egy kérdezz-felelek szekció, ahol az egyik kérdés az, hogy kell-e egy PlayStation Network (PSN) fiók a PC-s játékok futtatásához. A válasz pedig az, hogy „Nem, jelenleg nem szükséges egy PSN-fiók a PlayStation Studios PC-n elérhető játékaihoz.” A kulcsszó itt a „jelenleg”. Ez már-már egyértelműen arra utal, hogy igen, most tényleg elég egy Steam vagy Epic Games-fiók, de később ez változhat (és akkor nem lenne meglepő, ha a Sony PC-s PlayStation Store-t is készít, hogy ne kelljen a Valve/Epic Games párosnak haszonkulcsot fizetnie).

Ebben az a pozitívum, hogy így akár a PlayStation 5-ön, PlayStation 4-en már természetesnek vett trófeákat is elérhetjük, ha a PSN-integrációt a Sony komolyan veszi. Így akár a PlayStation konzolokon játszó barátiankkal kommunikálhatnánk, esetleg a cross-play, cross-progression páros is jó lenne, de itt arra lenne szükség, hogy a Sony a multiplayer játékait PC-re is elhozza (de itt emlékeznünk kell arra, hogy az élő szolgáltatásos, live service termékek esetében ez be is fog következni…).

Akármi is jön ebből össze, szerintünk a PlayStation Network PC-s launchere lesz a végállomás, amivel közvetlenül integrálható lenne minden. Kellemes, de egyszerre kényelmetlen megoldás lenne ebből.

Source: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu