XIII Remake: hangulatos új trailert kapott a PS5-változat! [VIDEO]

A XIII Remake egy új PS5-ös gameplay trailert mutat be, melyben felújított művészeti stílust, simább framerate-et és megújult hangdizájnt láthatunk (illetve utóbbi esetében hallhatunk).

 

 

A kritikusok által elmarasztalt és meglehetősen hírhedt XIII remake-je a megváltás útjára lépett, hiszen hamarosan a teljes játék felújítása következik a next-gen konzolokra. A XIII szeptember 13-i nagy frissítése előtt a kiadó Microids egy új játékmenet-előzetest osztott meg a cel-shaded FPS-ről, amely PS5-ön fut, néhány nagyon szükséges fejlesztéssel.

Az év elején a Microids bejelentette, hogy egy új stúdió, a Tower Five teljesen átdolgozza a XIII-at, és még az év folyamán egy ingyenes javítást kapnak a tulajdonosok.

Azóta a Tower Five csendben dolgozik a XIII Remake rengeteg problémájának kijavításán, és azt ígéri, hogy szeptember 13-án finomított művészeti stílust, továbbfejlesztett AI-t, átdolgozott HUD-ot és jobb hangdizájnt szállít. A Microids által kiadott új játékmenet-trailer bepillantást enged a rajongóknak abba, hogy min dolgozik a stúdió, és bemutatja a next-gen konzolokon futó XIII-at, ahol az összes fejlesztés teljes egészében látható. A játékmenet-szekvencia a SPADS katonai bázis küldetés során játszódik, és a XIII átdolgozott művészeti stílusának, hangdizájnjának és az újonnan talált 60 fps-es játékmenetnek a legjobb demonstrációjaként szolgál.

A XIII új kinézete sokkal jobban illeszkedik a PS2-es és GameCube-os eredeti képregényes esztétikájához, ami a trailer kommentszekciójában néhány boldog rajongóhoz vezetett. A PlayMagic XIII-as verziója jelenleg „túlnyomórészt negatív” értékelést kapott a Steamen, de remélhetőleg a Tower Five ingyenes frissítése valóban kijavítja a játék durvább éleit, és méltó lesz az eredeti kult-klasszikus státuszához.

Sőt, a tervek szerint szeptember 13-án megjelenik a XIII Nintendo Switch verziója is, amely a PS5-ös és Xbox-os változatban szereplő összes fejlesztést tartalmazza.

Hogy a XIII remake-nek sikerül-e elkapnia a fonalat, az majd kiderül. A 2020-as remake valószínűleg úgy élhet a köztudatban, mint minden idők egyik legrosszabb remake-je egyes rajongók és kritikusok szemében. A játék annyira rosszul teljesített, hogy egy időben többet adtak el az eredeti XIII-ből, mint a friss remake-jéből! A Microids azonban megérdemel némi dicséretet, amiért nem adta fel a projektet, még két évvel később sem, amikor sok más kiadó könnyen a visszapillantó tükörben hagyhatta volna a XIII-at. Ha szerencsénk van, a XIII Remake szeptember 13-án jobb helyre kerül, és az új rajongók felfedezhetik, hogy miért tartja annyi játékosok nagyra a franchise-t még 20 év után is.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu