Death Stranding: a Sony-nak nincs köze az Xbox Game Pass-megállapodáshoz

A „kékek” tagadják, hogy közük volna a Kojima Productions játékának felbukkanásához a „zöldek” havidíjas előfizetéses szolgáltatásán.

 

A Death Stranding volt Kojima Hideo első poszt-Konami játéka, amit a Sony segítségével újjáalapított Kojima Productions segítségével hozott össze. A PlayStation 4-exkluzív aztán PlayStation 5-ön és PC-n is megkapta a bővített kiadást (Death Stranding: Director’s Cut), de PC-n nem a Sony Interactive Entertainment a kiadó, ugyanis a PlayStationről való átruccanás gondozója a 505 Games volt (és nekik ez kellően hasznos döntés is volt anyagilag).

A Push Square közleményt kapott a Sony-tól, akik azt mondták, hogy a Death Stranding PC-s kiadásával a Kojima Productions és a 505 Games foglalkozik, és a Sony Interactive Entertainmentnek semmi köze nincs ahhoz, hogy a játék felbukkan az Xbox Game Passon augusztus 23-ától. A furcsaság az, hogy az IP egyedüli tulajdonosa a Sony, így ők meg tudnák akadályozni, hogy Sam „Porter” Bridges története felbukkanjon a redmondiak játékkínálatában.

Mivel a Sony volt anno a Death Stranding finanszírozója is, igazán furcsának hat az egész, mert a Game Passra lépést hirdető videóban is felbukkan a cég neve. (Jó, azért visszafelé is volt ilyesmi: az Age of Empires II-ből volt anno Európában és Japánban a Konami jóvoltából egy PS2-es port. Akkoriban a játékot fejlesztő Ensemble Studios már a Microsofté volt…) És nem lehet felhozni a SIE San Diego műhelyében készülő MLB The Show-t másik példaként. Tény, hogy az egy multiplatform játék, de az évenként jelentkező baseball IP-jének a tulajdonosa az MLB, és ők nagy eséllyel rászóltak a Sony-ra, hogy tessék multiplatformmá tenni a játékot.

Szóval a Sony és a Kojima Productions megállapodott, hogy a Sony Interactive Entertainment finanszírozza a Death Stranding fejlesztését, de a PC-s verziót lepasszolta másnak azzal a feltétellel, hogy konzolon marad PlayStation-exkluzív Kojima játéka. Pedig elvileg a Sony megakadályozta párszor már, hogy valami felbukkanjon a Game Passon…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu