Elhunyt Virginia Patton Moss, Az élet csodaszép utolsó felnőtt szereplője [VIDEO]

MOZI HÍREK – A viszonylag rövid, ám emlékezetes színészkarriert befutó Virginia Patton Mosst kilencvennyolcadik évében érte a halál.

 

 

Meghalt Virginia Patton Moss színésznő, akit a többség az egyik legkorábbi karácsonyi moziból, Az élet csodaszépből ismerhet. A Variety szerint Moss, aki a film utolsó, még élő felnőtt szereplője volt, a hírek szerint augusztus 18-án hunyt el a Georgia állambeli Albanyban, kilencvenhét éves korában.

Moss 1925. június 25-én született az ohiói Clevelandben. Ennyi év távlatából kicsit elképesztő leírni, hogy George S. Patton, a második világháború egyik legendás amerikai tábornokának unokahúga volt.

Moss színésznőként színpadi munkákkal kezdett a negyvenes évek elején, mielőtt játékfilmekben kapott szerepet. Az 1946-ban bemutatott Frank Capra-féle Az élet csodaszép című filmben nyújtott szerepével tört be, amely máig a filmtörténet egyik legelismertebb ünnepi filmje. Korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Thank Your Lucky Stars, a The Last Ride, a Janie, a Hollywood Canteen, a The Horn Blows at Midnight, a Canyon Passage és a Nobody Lives Forever.

Moss az Egy csodálatos élet megjelenése után már csak néhány évig folytatta a színészkedést, mert miután 1949-ben összeházasodtak Cruse W. Moss-szal, úgy döntött, inkább a gyermeknevelésre szeretne koncentrálni. A párnak három gyermeke született a házasságuk alatt, és Cruse 2018-ban bekövetkezett haláláig együtt maradtak.

Az élet csodaszép premierje után szerepelt a Black Eagle című westernfilmben, a Fáklyás lovasok című drámában és a Kettős élet című film noirban. Utolsó színészi szerepét az 1949-es The Lucky Stiff című filmben kapta, ezután vonult vissza a színészettől.

Virginia Patton Moss később sikeres karriert futott be üzletasszonyként.

„Nem tudtam elképzelni, hogy életem végéig ezt csináljam” – mondta Virginia Patton Moss a visszavonulásról szóló döntéséről 2012-ben a Variety szerint. „Pontosan azt akartam, ami vagyok. Ann Arbor, Michigan, egy csodálatos férj, csodálatos gyerekek, egy remek közösség tagja. Keményen dolgozom a közösségért.”

Ezúton szeretnénk részvétünket kifejezni a családnak és a barátoknak, akik Virginia Patton Moss elvesztésének súlyát viselik ezekben a nehéz időkben. Nyugodjon békében, miközben emléke tovább él.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu