Xbox Game Pass: hatalmas Activision Blizzard-címek érkezhetnek a szolgáltatásra?!

Az Activision Blizzard felvásárlásának véglegesítéséhez közeledve a Microsoft tervei szerint olyan játékokat adnak hozzá az Xbox Game Passhoz, mint a Call of Duty.

 

 

Amint bejelentették „az év üzletét”, azonnal elkezdtünk találgatni, hogy ez mit jelent majd az Xbox Game Pass szolgáltatására nézve. Tekintettel a népszerűségére, nagyjából biztosra vehető, hogy az Activision játékai bekerülnek az Xbox előfizetős szolgáltatásába, ha az akvizíció végbemegy, és a Microsoft weboldalán közzétett üzenetében Phil Spencer, az Xbox vezetője ezt ki is jelentette. Felhozta, hogy a vállalat „az Activision Blizzard közkedvelt játékkönyvtárát” szeretné elérhetővé tenni az Xbox Game Pass szolgáltatásán, hogy a szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye azokat.

Spencer azonban kicsit homályosabb volt, amikor konkrét játékok megnevezéséről volt szó, csupán annyit mondott, hogy a Call of Duty, a Diablo és az Overwatch is érkezhet Game Passra.

Ez még mindig jó hír az említett franchise-ok Xbox-tulajdonos rajongói számára, de nem közöl olyan részleteket, amelyeket sokan már nagyon vártak, mint például, hogy mennyi időbe telik, amíg a Call of Duty bekerül a Game Passba, vagy hogy mely játékokra számíthatunk még. Az is kérdéses, hogy más Activision Blizzard franchise-ok, amelyekről nem esett szó, mint például a Warcraft, a StarCraft, a Crash Bandicoot, stb. vajon szintén várhatóak-e?

 

 

 

 

Akkor viszont valószínűleg ezek olyan kérdések, amelyekre nem lehet részletesebb választ adni, amíg az akvizíciót nem véglegesítik, és még egyszer mondom, az, hogy ez megtörténik-e, attól függ, hogy a szabályozó hatóságok jóváhagyják-e az üzletet. Az egyik lehetséges akadály az, hogy az Activision és a nagy IP-k könyvtárának felvásárlása Xbox Game Pass-exkluzivitást is jelent majd, jelentősen korlátozva ezzel a Sony és más cégek versenylehetőségét a Microsofttal szemben, amire a játékpiacnak szüksége van ahhoz, hogy egészséges maradjon.

Spencer a maga részéről nem aggódik különösebben: üzenetében hangsúlyozta, hogy a Microsoft tisztában van ezekkel a potenciális problémákkal, és dolgozik azok elkerülésén.

Ahogyan a Microsoft a Mojang felvásárlását követően is folytatta a Minecraft multiplatformos támogatását, úgy elmondta, hogy ugyanezt fogja tenni az Xboxon kívüli közönséggel rendelkező franchise-ok esetében is. Ez magában foglalja azt is, hogy „elkötelezettek amellett, hogy a Call of Duty azonos verzióját PlayStationön is elérhetővé tegyék ugyanazon a napon, amikor a játék máshol megjelenik”.

Az Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatban Spencer elmondta, hogy a Microsoft „elvszerű utat kíván követni”, és zárásként kijelentette, hogy a vállalat továbbra is együtt fog működni a szabályozó hatóságokkal annak érdekében, hogy a felvásárlás végül „az iparág és a játékosok javát szolgálja”. Remélhetőleg a dolgok ebbe az irányba haladnak, és az Xbox Game Pass előfizetők aggodalom nélkül játszhatnak majd az Activision játékaival.

Forrás: Microsoft

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu