Távozik a 343 Industries egyik alapítója és vezetője!

A Microsoftnál közel három évtizedet Bonnie Ross így maga mögött hagyja a Halo franchise-ért felelős stúdiót, de nem amiatt döntött így, mert összerúgta volna a port a 343 Industries vezetőségével.

 

A Windows Central szerint a 343 Industries fejlesztésért felelős vezetője, Pierre Hintze azonnali hatállyal átveszi Ross helyét. A cég felsővezetése is több szereppel bővül. Bryan Koski a franchise-ért felelős általános menedzser lesz, míg Elizabeth Van Wyck az üzleti és működtetési vezetői pozíciót kapta a stúdió alapítótagjának távozásával.

Ross üzenete a Twitteren olvasható, és magyarul kb. így hangzik: „Bár reméltem, hogy a Haloval maradhatok a Halo Infinite téli frissítésének megjelenéséig, most tájékoztatlak benneteket, hogy elhagyom a 343-at, és egy családi egészségügyi probléma miatt távozom. Hihetetlenül büszke vagyok arra a munkára, amit a 343 Industriesnál mindenki végzett a Halo Infinite, a Halo: The Master Chief Collection, a Halo TV-sorozat és még sok minden más kapcsán.

Megtiszteltetés volt a csapat mellett szolgálni az elmúlt 15 évben, és részese lenni egy olyan univerzumnak, amelyet imádok. Köszönöm mindenkinek a Halo közösségében a támogatást. A Halo jövője fényes. Alig várom, hogy mindannyian megtapasztaljátok, mit tartogat számunkra a jövő, és hogy szurkolhassak veletek együtt, rajongóként, az októberi Halo-világbajnokságon! Axios: Bonnie Ross,” írta Ross.

A probléma csak annyi, hogy eközben a Halo Infinite frissítési tempója sokkal lassabb volt az utóbbi közel egy évben mint ahogy azt vártuk. Mivel elvileg ez egy olyan játék, ami az Xbox Series egyik ütőkártyája kellene, hogy legyen (jó, elérhető PC-n is, de nem mindenki rendelkezik azzal, vagy nem olyan erős a hardver mint kellene), így ennek nagy szerepe van a Microsoft stratégiájában, nem beszélve a Bethesda, és hamarosan akár az Activision Blizzard játékairól. Például nemrég arról írtunk, hogy az osztott képernyős helyi co-opról lemondott a stúdió, amit már a Halo 5: Guardians során is meglépett.

Kicsit nagy a turbulencia a stúdió körül, és ez nem hangzik valami jól.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu