Váratlanul furcsa üzeneteket kaptak egy veterán MMO játékosai!

A hazánkban nem épp ismert MMO 2008 óta van talpon, de mégis ma is rendelkezik játékostáborral… akik szokatlan szerverüzenetekbe futottak.

 

A Wizard 101 2008-ban jelent meg, és főleg a fiataloknak szánt MMO-ról van szó. A KingIsle játéka a Twitteres bejelentés szerint a mi időzónánkat figyelembe véve szombat hajnalban szünetre kényszerült, mert „egy váratlan hiba miatt le kellett állítani a szervereit”, és később tájékoztatnak minket a fejleményekről, majd megköszönték a türelmünket. Ez csak a jéghegy csúcsa.

A szerver(ek) által a játékosoknak kiküldött üzenetek ugyanis eléggé durván hangzanak. Például: „Bradley, azonnal gyere le az irodába – a vezérigazgató”, a hím nemi szerv és a herék, de olyan is volt, hogy „A következő világ a főnököm s__glyuka”, ha a lent beágyazott képeket fordíjuk le. De volt olyan is, hogy „Ez a játék s__r”, és ez a poszt összefoglalja az üzeneteket, amik komoly hiányosságokra utalnak a KingIsle-n belül.

Lényegében arról van szó, hogy egy alkalmazott kapcsolata a vezetőséggel finoman szólva is gyenge. Az alacsony fizetésre, továbbá a rossz munkakörnyeztre panaszkodik, de azért vannak ártalmatlan, trollkodásra utaló üzenetek is (az egyik például a Breaking Bad karakteréne, Walter White-nak egyik kommentje, de van egy olyan is, ami a játékosoknak a játékban nem létező pénznemmel kapcsolatos fizetésről beszél). De az sem kizárt, hogy ezzel akarja a stúdió felhívni a figyelmünket „a százegyes varázslóra” (tudjuk, hogy a 101 szám egy kifejezés után általában az alapismeretekre vonatkozó fogalmat jelenti!), így az sem lehetetlen, hogy ez mindössze egy elég komoly, szervezett gerillamarketing, amit például a NieR: Automata templomos modja is nemrég bemutatott.

Lehet, hogy az „elkövető” épp az a Bradley, akit megneveztek az egyik üzenetben, és az sem kizárt, hogy ez egyfajta kiborulás a részéről, de mindenesetre eléggé vicces, ahogy az üzenetekhez a játékban használt Comic Sans font társul, ugyanis így igazán parádés az összkép. (A hím szaporítószervvel kapcsolatos üzenet ezzel a betűtípussal pedig igazán komikus…)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu