Nem sokon múlt, hogy a Mortal Kombat ikonikus logója a kukában végezze!

Bele sem merünk gondolni, hogy vajon a Mortal Kombatból ki tudott volna alakulni egy komolyabb franchise, ha nincs ott mögötte az a bizonyos sárkányos logó, amit szinte mindenki ismer.

 

A logó törlése nem sokon múlt. John Tobias, a Mortal Kombat társalkotójának nővére volt a döntő tényező, de Tobias ennél részletesebben kifejtette a Twitteren: „Az ikont úgy terveztem mint a játékunk annak fiktív bajnokságának szimbólumát. A kép a Mortal Kombatos művésztársam, John Vogel videóra vett felvételéből származik. Ezt a ceruzarajzom digitalizálásához használtam. A digitalizált képet pixelekkel átrajzoltuk a játékban való felhasználáshoz. A sárkányt mint a bajnokság szimbólumát a „Dragon Attack” (Sárkánytámadás) inspirálta, és ez a játékunk címeként is  versenyben volt, mielőtt Tobias Boon és én Mortal Kombatra változtattuk. A „Dragon Attack” név Boon a Queen azonos című dala iránti szeretetéből ered. A dalszövegben leírt színeket használtam a későbbi, játéktermi gépünk tervezésékor. A sárkány ikon tervezése akkor kezdődött, amikor John Vogel meglátott egy arany sárkányszobrot a Midway vezérigazgatójának, Ken Fedesnának az asztalán. John kölcsönkérte, hogy digitalizálja a játékunk hátteréhez.  Megláttam a sárkányszobrot, és arra gondoltam, hogy egy ázsiai ihletésű sárkány dizájnt használnánk a játéktermi gép oldalpanelének részeként.

Arra gondoltam, hogy létrehozok egy ikont, amely egyrészt a játékon belüli bajnokságot képviseli, másrészt pedig a játékot egy szimbólummal jelöli mint Superman „S” betűje vagy Batman denevér szimbóluma. A sárkányt a gép oldalpanelén lévő vázlatomból használtam fel, hogy annak kinézetét a szimbólumunkhoz alakítsam. A Mortal Kombat II-ig a balra és jobbra néző ikont is használtuk. Az Acclaim konzolos kiadásainál a védjegyvédelem miatt egyet választanunk kellett. Mi a jobbra néző verziót választottuk, és azóta is ezt használjuk. Az ikon végső kialakítása a yin-yang szimbólumot próbálta imitálni, amely a fúriák, a Mortal Kombat korai fikciójának egyik központi részét egyensúlyát jelképezte. Majdnem eldobtam a sárkányikon vázlatát, amikor otthon a rajzasztalon dolgoztam rajta, és a nővérem összetévesztette a sárkányt egy csikóhaléval!”, mondta Tobias.

Lent beágyaztuk az összes képet, amit közzétett, mégpedig nem véletlenül: a Mortal Kombat 1992. október 8-án rajtolt el a játéktermekben. Tehát nemsokára itt a 30. évforduló…

Forrás: PSL

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu