Dobta a Take-Two a People Can Fly játékát!

Két évnyi fejlesztés után a Take-Two lemondott a lengyel fejlesztők játékáról…

 

A Project Dagger egyike azon hét projektnek, amiket hivatalosan is megerősített a People Can Fly és dolgozik is rajtuk. Ez egy akció-kaland IP, amin a stúdió a Take-Two-val dolgozott, ám a legújabb pénzügyi jelentésükben arról adtak hírt, hogy ez a projekt nem fog megvalósulni az eddigi elképzelések szerint, ugyanis a Strauss Zelnick vezette kiadó (ami most ég rendesen a Grand Theft Auto VI-os szivárgás miatt!) kihúzta a People Can Fly alól a szőnyeget.

Ez azt jelenti, hogy a Take-Two felmondta a megállapodást és a kiadói szerepet sem tölti be, így a Project Dagger fejlesztésében a kiadó már nem fog közreműködni. Ez nem jelent automatikusan azt, hogy az IP jogai és az eddigi eredmények is a Take-Two-hoz vándoroltak, ugyanis nem vásárolták ki a People Can Fly-t, így ők tovább dolgozhatnak a játékon. Sebastian Wojciechowski, a stúdió vezérigazgatója szerint jó hangnemben vált el a két fél, és szerinte nem kizárt, hogy a későbbiekben mégis dolgozni fognak a Take-Two-val valamin.

A negatívum ott rejlik, hogy a lengyeleknek a 2020 óta kifizetett fejlesztési előleget vissza kell fizetni a Take-Two-nak, és a kereskedelmi modelltől függ majd, hogy mennyit kell a már így is magát a Grand Theft Auto Online-nal degeszre kereső kiadónak fizetni. A Project Dagger pedig vagy egy másik kiadón keresztül kaphat segítséget, vagy akár az önkiadás is felbukkanhat opcióként. Wojciechowski szerint a stúdió bízik a játék potenciáljában, igaz, még a fejlesztést megelőző, pre-produkciós állapotban tartanak vele. Most azzal foglalkoznak, hogy a harcot és a játékmenet hurkait átvigyék az Unreal Engine 4-ről az 5-ösre.

A Project Dagger mellett hat másik projektje van a People Can Fly-nak. Ötöt ők maguk finanszíroznak, a hatodikat (aminek Project Gemini a kódneve) pedig a Square Enix finanszírozza. (A két fél együtt hozta össze 2021-ben az Outriderst.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu