Az Avatar 4 producere elárulta, mi mindenre számíthatunk a széria következő részeiben!

MOZI HÍREK – Az Avatar-franchise minden egyes része teljesen feltáratlan területeket fog bemutatni a közönségnek Pandorán, mondta Jon Landau, aki azt is felfedte, hogy már forog a negyedik rész.

 

 

Az Avatar még mindig minden idők legtöbb bevételt hozó filmje, tizenhárom évvel az első bemutatója után. A James Cameron által irányított film Pandora vadonatúj, eredeti világára vitte el a nézőket. A gyönyörű holdon rengeteg élőlény, növényzet és különböző törzsek élnek. A na’vik, vagyis Pandora népe legalább 15 klánra oszlik, mindegyiknek saját kultúrája és eltérő környezete van. Bár az Avatarban bepillantást nyerhettünk a főszereplőkön kívüli, kiterjedt világba, a vége-főcím lepergése után Pandora nagyrészt felfedezetlen maradt.

Jon Landau producer biztosította a közönséget, hogy ez másképp lesz a következő folytatásokban.

A Variety-nek elmondta, hogy mindegyik film az óriáshold különböző kultúráira és biomjaira fog koncentrálni. „Minden egyes folytatásban új kultúrákat és új biomokat mutatunk be a közönségnek” – magyarázta. „Nem hagyjuk magunk mögött azokat a kultúrákat, amelyekkel már találkoztunk”. Úgy tűnik, hogy az Avatar-filmek szereplőgárdája tovább bővül, ahogy Cameron igyekszik a világ különböző kultúráit is bemutatni, miközben a főszereplőinkre összpontosít.

Landau megjegyzései a Busan Nemzetközi Filmfesztiválon tartott bemutatóról származnak, ahol az Avatar: A víz útja stábja a közelgő folytatás úttörő technológiájáról beszélt. Ha a film olyan lesz, mint az előző, akkor lenyűgöző látványvilágra számíthatunk majd, ami semmi korábbihoz sem hasonlítható. A víz útját még idén tervezik bemutatni: az amerikai mozikba december 16-án kerül.

 

 

 

 

Már forog az Avatar 4

 

Annak ellenére, hogy még A víz útja is csak hónapok múlva kerül a mozikba, Jon Landau producer a Variety-nek megerősítette, hogy az Avatar 4 első felvonása már elkészült. „Az Avatar 4 első felvonásának nagy részét már befejeztük, és logisztikai okok miatt volt erre szükség” – magyarázta. „Az egész film nagy részét megterveztük, de valójában még nem forgattuk le az egészet – csak az első felvonást”.

Nehéz elhinni, hogy az Avatar ilyen gyorsan kezdi ontani a folytatásokat, de Cameron pontosan ezt akarja.

Az elmúlt 13 évben sikerült fenntartania a közönség érdeklődését, és nem akar újra kockáztatni. „Nem tudtuk volna azt nyújtani, amit az emberek ma láthatnak, öt évvel ezelőtt, nyolc évvel ezelőtt, kilenc évvel ezelőtt. Szükségünk volt az időre, hogy eljussunk arra a szintre, amit ma képesek vagyunk nyújtani az embereknek.” A rajongók izgatottan várhatják A víz útját és az esetleges folytatásokat, hiszen az eredeti Avatarban használt technológia úttörő volt.

 

Mikor számíthatunk az Avatar folytatásaira?

 

Az Avatar: A víz útja már régóta várat magára, de a rajongóknak már nem kell sokat várniuk. A december 16-án érkező folytatással kezdetét veszi a James Cameron fejéből származó franchise négy tervezett folytatása közül az első. A rendező 2010-ben kijelentette, hogy A víz útja és az Avatar 3 egymás után fog forogni, ami azt jelenti, hogy a harmadik film már majdnem készen áll a bemutatásra. Természetesen a filmekhez hatalmas mennyiségű utómunka tartozik, ahol a legtöbb munka zajlik.

Az Avatar 3-at 2024. december 20-án tervezik bemutatni, persze hacsak nem történik késés.

A negyedik rész két évvel később érkezik, a premier 2026. december 18-án lesz a mozikban. Végül, az Avatar-franchise ötödik és egyben utolsó filmjének megjelenési dátuma 2028. december 22-én lesz. A rajongók azonban szeretnék, ha a második film is a mozivászonra kerülne, mielőtt a harmadik, negyedik és ötödik részre készülnének. Persze, ha az Avatar: A víz útja akár csak megközelíti az első film sikerét, Cameron kétségtelenül igyekszik majd gyorsan piacra dobni a folytatásokat.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu