The Super Mario Bros. Movie: már most kritika éri Mario hangját!

MOZI HÍREK – Egy népszerű szinkronhang kritizálja a Nintendót, mert nem azt a hangot választotta a japán cég, ami sokkal logikusabb lett volna.

 

Az Illumination már régóta dolgozik az új Mario-filmen, és ezt már most kritizálják a rajongók, ugyanis egy olyan színészt választottak az olasz vízvezeték-szerelő hangjának, aki megosztó lett volna. Logikusan gondolhatnánk, hogy a több mint két évtizede a szerepet betöltő Charles Martinet szólaltatja meg Mariót, de sajnos nem ez a helyzet: Chris Pratt kapta a szerepet, és kollégája, Tara Strong (Timmy Turner a Fairly Oddparentsben, magyarul Tündéri keresztszülőkben; de Harley Quinn karakterét is többször megszólaltatta) nem vette jó néven, hogy nem Martinetre esett a választás.

Strong először egy fotót osztott meg a Twitteren, ahol ő és Martinet látható, és a kommentje annyi volt, hogy „Charles-nak kellene lennie”, ami Mario szerepére vonatkozik az új filmben. Ezzel nem elégedett meg, ugyanis később egy újabb tweetben így fogalmazta meg véleményét: „Szinkronszínészek: a szívemet és a lelkemet fogom beletenni ebbe legalább 20 évig, segítek eladni milliárd dollárnyi merch cuccot, dollármilliókat hozok a stúdióknak és boldoggá teszek generációkat szerte a világon. Hollywood: nem érdekel bennünket.”

Strong arra kérte a követőit, hogy osszák meg a Martinet-val kapcsolatos történeteiket, mert szerinte „van egy bizonyos Földre szállt angyal, akire ráférne egy kis szeretet”. Erre aztán Martinet reagált: „A szereteted és kedvességed többet jelent mint azt valaha is gondolnátok, és valóban megérintette a szívemet. A kis szemeim ma mintha szivárognának a gyengéd szeretettől. Köszönöm…” Jól esik egy kisebb emberiséget látni, mert manapság ez nagyon ritka (főleg Magyarországon).

A Sonic-filmekben is láttuk már, hogy a videojátékos hang helyét átvette egy celeb színész (ott Ben Schwartz szólaltatja meg a kék sündisznót), és Pratt maga nem szinkronszínész, sőt, ki lehet mondani róla, hogy fogalma sincs az egészről: egy videóban azt mondja, hogy „a Mario Bros. játéktermi játékban számtalan Koopát taposott el”, csakhogy abban erre nem volt módja…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu