Oroszország terrorszervezetnek nyilvánította a Meta-t!

Oroszország felvette a Facebook tulajdonosát, a Meta-t a szélsőséges és terrorista szervezetek listájára – jelentette kedden az Interfax.

 

 

A döntés azt jelenti, hogy a Meta által nyújtott összes szolgáltatást, beleértve a WhatsAppot és az Instagramot is, lekapcsolják az országban, és az oroszok elveszítenék a hozzáférést ezekhez a platformokhoz – számolt be korábban az Insider. A jelentés szerint a lépés mögött a Rosfinmonitoring, Oroszország szövetségi pénzügyi ellenőrző szolgálata állt.

A Veszna, az orosz háborúellenes mozgalom szintén kedden került fel a terrorizmusban és szélsőségességben részt vevő szervezetek listájára az Interfax szerint.

A Meta, korábbi nevén a Facebook nem reagált azonnal az Insider megkeresésére.

Márciusban az orosz technológiai szabályozó hatóság blokkolta a hozzáférést a Facebookhoz, „diszkriminációval” vádolva azt, és azt állítva, hogy a közösségi médiaplatform korlátozta a felhasználók hozzáférését a kormány által támogatott hírügynökségekhez, például a Szputnyikhoz és a Russia Today-hez.

Később a hónapban az orosz főügyészség kérte, hogy a céget a törvény értelmében „szélsőséges szervezetnek” minősítsék – jelentette a Tass orosz állami médium.

A Reuters több belső e-mailre hivatkozó jelentése szerint a Meta átmenetileg engedélyezte az orosz megszállók elleni erőszakra felszólító bejegyzéseket bizonyos országok, például Ukrajna és Lengyelország felhasználóitól.

Egy moszkvai bíróság aztán elutasította a Meta fellebbezését, miután Oroszországban „szélsőséges tevékenység” miatt bűnösnek találták – jelentette a Reuters a Tassra hivatkozva.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu