A Steam Deck most már Game Boy kazettákat is futtat egy adapter és egy alkalmazás segítségével

Egy adapter és egy alkalmazás segítségével a Valve Steam Deckje mostantól a Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance hivatalos kazettáit is futtatja.

 

Egy Game Boy cartridge PC-s adapter és emulációs eszköz megerősítette, hogy teljes mértékben kompatibilis a Valve Steam Deck kézi platformjával. A Steam Decket a megjelenése óta erősen emulációs eszközként reklámozták. A Valve még véletlenül egy promóciós videót is kiadott, amiben Nintendo Switch játékokhoz készült emulátort mutatott be. Az, hogy a Steam Deck olyan platformok hivatalos kazettáit futtatja, amelyeket évtizedek óta nem árulnak, olyan lenyűgöző teljesítmény, amiről sokan talán nem is tudtak.

Az adaptert létrehozó cég neve Epilogue, küldetését pedig így írják le: „A videojátékok történetének megőrzése. Kompromisszumok nélkül.” Független cégről van szó, amely egy ideje már saját weboldalán keresztül árul PC-s adaptert hivatalos Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance kazettákhoz. Ezek futtatásához a felhasználók letöltik az Epilogue szoftverét, amely magában foglalja az mGBA emulációt, hogy a klasszikus Game Boy-játékokat közvetlenül a kazettáról futtathassák.

Az Epilogue hivatalos Twitter-fiókján tett bejelentésben a vállalat megerősítette, hogy a GB Operator adaptere és a hozzá tartozó Operator alkalmazás mostantól kompatibilis a Steam Deckkel. Ez azt jelenti, hogy a Steam Deck felhasználók közvetlenül a Steam Deck USB-C portján keresztül csatlakoztathatják az adaptert a Steam Deckhez, és játszhatnak a Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance játékokból álló gyűjteményükkel útközben. Maga az adapter az USB-C kábelen keresztül lóg, de kicsi és könnyű.

 

Az adapter természetesen nem ingyenes. Az Epilogue jelenleg 49,99 dollárért, plusz szállítási költségért árulja a GB Operator adaptert a weboldalán. Megerősítették, hogy az adapter jelenleg raktáron van, és a rendeléseket gyorsan kiszállítják azoknak, akik mégis vesznek egyet. Az is egyértelmű, hogy a GB Operator nem fog működni a Steam Deck dokkolója mellett, mivel mindkettőhöz az egyetlen Steam Deck USB-C portra van szükség. Ha a Game Boy kazetták nem lennének elég, az Epilogue azt is megerősítette, hogy jelenleg dolgozik egy Super Nintendo kazettákhoz való adapteren is. Erről az Epilogue közösségi média csatornáin keresztül várható további információ.

Egyesek aggódhatnak a GB Operator adapter jogszerűsége miatt. Mivel az Epilogue saját maga készíti az adaptereket, és legális emulációs szoftvereket használ, hogy a játékok Windowson vagy Linuxon keresztül fussanak, nincs okunk azt hinni, hogy a GB Adapter bármi más, mint legális. Az adapter ráadásul már egy ideje elérhető. Mivel tudjuk, hogy a Nintendo nagyon védelmező és pereskedő, ha a GB adapter átlépett volna bármilyen határt, akkor valószínűleg már be is indítottak volna egy pert.

A GB adapter Steam Deckkel való kompatibilitását az teszi olyan izgalmassá, hogy a kézi platform új archiválási lehetőségeket kínál. Rengeteg olyan Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance rajongó van, aki eladta régi készülékét, vagy a készülék elromlott, ahogy öregedett. Most lehetőségük van arra, hogy újra játszhassanak a gyűjteményükben lévő játékokkal, vagy újabb Game Boy-kazettákat szerezzenek be a Steam Deckre. Remélhetőleg további, kifejezetten a Steam Deckhez készült, más platformokhoz készült adapterek is követik majd.

Tesztünket a Steam Deckről itt olvashatjátok el.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu