Alig egy év után búcsúzik a G4 TV!

A videojátékos csatorna feltámasztása elég hirtelen ér véget. (Külföldön legalább ennek van foganatja, itthon ez sajnos nem kapott komoly lehetőséget.)

 

Az utóbbi hetek során a G4-et több neves figura hagyta el vagy saját döntése alapján (pl. Indiana „Froskurinn” Black vagy Kevin Pereira), vagy kirúgás eredményeképp. Emiatt valahol számíthattunk arra, hogy a csatorna tulajdonosa, a Comcast Spectacor (ismét!) lelövi a csatornát, amit nagy hype-pal indított újra 2021-ben. A kísérlet nem volt sikeres: a 2000-es évek nézettségét a csatorna nem tudta felmutatni, és a rajongókon túl a brand ismerete nem volt magas. A videojátékos csatorna eredeti formájában 2014 utolsó napján búcsúzott (addigra már szinte semmi köze nem volt az eredeti műsoraihoz).

A Deadline birtokába jutott egy levél, amiben Dave Scott, a Comcast Spectacor elnök-vezérigazgatója ereszti útnak a néhány tucatnyi alkalmazottat, akik közül néhányan a cégen belül máshol elhelyezkedhetnek. Pedig volt kísérlet dögivel: a régi kedvenc műsorokat, az Attack of the Show-t, az Xplay-t és a Boostedet is visszahozták, de a közönség lekötése nem volt elég a YouTube-os és Twitches közvetítők elleni versenyben, és így vezetett az út a júliiusi, majd szeptemberi elbocsátásokhoz. Íme a levél Scottól:

„Mint ismeretes, a G4-et tavaly vezettük be újra, hogy kihasználjuk a játékok népszerűségét. Az új G4 online és televíziós célpontként való létrehozásába fektettünk, ahol a rajongók szórakozhatnak, inspirálódhatnak és kapcsolódhatnak a játéktartalmakhoz. Az elmúlt hónapokban keményen dolgoztunk azon, hogy a G4 iránti érdeklődést felkeltsük, de a nézettség alacsony, és a hálózat nem ért el fenntartható pénzügyi eredményeket. Ez természetesen nem az, amit reméltünk, és ennek eredményeképpen meghoztuk azt a nagyon nehéz döntést, hogy azonnali hatállyal megszüntetjük a G4 működését. Tudom, hogy ez kiábrándító hír, és én is csalódott vagyok. Szeretném megköszönni nektek és a G4 csapatának minden tagjának a kemény munkát és a hálózat iránti elkötelezettséget. Humánerőforrás-csapatunk felkeres titeket, hogy támogatást nyújtson, megvitassa az esetlegesen rendelkezésre álló egyéb lehetőségeket, és válaszoljon az esetleges kérdéseikre. Még egyszer köszönöm a G4-ért végzett kemény munkátokat.”

Az viszont vicces, hogy többen a Twitterről tudták meg, hogy nincs többé munkájuk, azaz a levél előbb kijutott a netre, minthogy ők belsőleg megkapták volna. A filmesek a forgatás közben tudták meg, hogy le kell állniuk, Jirard „The Completionist” Khalil egy Wario64-es tweetből tudta meg, hogy game over van, míg Alex „GoldenBoy” Mendez, egy eSport-kommentátor épp a G4-gyel és a Comcasttel tárgyalt egy új szerződésről, amikor hallotta, mi történt.

A külföldi sajtóban mostanában sok elbocsátás ovlt (a GameStop sok embert útnak eresztett a Game Informer szerkesztőségéből, a Fanbyte is hasonlóan döntött, és eközben a Fandom a Metacriticet, a GameSpotot, vagy a Giant Bombot is felvásárolta, ami mutatja, hogy mennyire kiszámíthatatlan z ipar). Magyar videojátékos TV-s példa nem sok volt: a 90-es években a SzEGAsztok és az 576 KByte a Magyar Televízió műsorán, aztán a Szív TV-n az 576 KByte és a Gigabyte műsor volt példa erre, majd a 2000-es évek elején a Minimax után a Game One és az ITV hasalt el. A Network 4 csatornáin régebben látott játékmenetes közvetítések nem nagyon említhetőek egy lapon (felettébb NEM szerkesztett tartalmakról van szó). Úgyhogy nálunk ez ritkaság…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu