Egy új BMW áráért kelt el egy eredeti, első generációs iPhone!

TECH HÍREK – Egy bontatlan gyári csomagolású, eredeti, 4 GB-os iPhone 2007-ből elképesztő összegért kelt el egy friss aukción.

 

 

Egy ritka, gyárilag lezárt és soha nem aktivált eredeti iPhone közel 40 000 dollárért kelt el egy árverésen, amivel az eladó 38 740 dolláros csinos nyereséget ért el. Az Apple iPhone 14 és 14 Pro nemrégiben több mint 1000 dolláros árcédulával jelent meg, de 2007-ben az eredeti iPhone mindössze 600 dollárért (inflációval számolva körülbelül 860 dollárért) került a boltokba. Az évenkénti iterációk és fejlesztések olyannyira lecsökkentették a használt iPhone-ok piacát, hogy azok nem érnek sokkal többet, mint az anyagáruk.

Az eredeti, 2007-es iPhone komoly kockázatot jelentett az Apple számára a flip-telefonok korszakában.

Az okostelefonok 2007-ben még igen ritkának számítottak, és a gondolat, hogy konzolvezérlők csatlakoztatásával streaming-játékokat lehessen játszani egy mobileszközön, merő sci-fi volt. A mindössze 4 gigabyte-nyi tárhellyel és néhány előre betöltött alkalmazással az iPhone eredeti változata egy letűnt technológiai korszak relikviája. Amikor először piacra került, az érintőképernyő ugrásszerű előrelépést jelentett a telefontechnológiában. Akkoriban egyetlen termék sem tudott felnőni a könnyű kezelhetőségéhez.

Tekintettel az eredeti készülék megjelenése óta eltelt 15 év alatt bekövetkezett technológiai ugrásokra, egy nemrégiben lezajlott árverés megdöbbentő eredménnyel zárult. Egy 2007-es, gyárilag lezárt iPhone utólagos matricák és UPC-k nélkül most 39 339,60 dollárért kelt el. (Ez közel 17 millió forintnak felel meg…)

 

 

 

 

Míg egy nemrégiben készült felmérés szerint az amerikaiak hajlandóak eladósodni egy új iPhone-ért, addig egy ősi készülék közel 40 ezer dolláros ára abszurdum.

Az LCG Auctions szerint a csillagászati árhoz hozzájárult a gyárilag lezárt első generációs iPhone ritkaságának a jelentősége. A zárás előtti utolsó napokban a licitálás 10 000 dollár körül állt meg. Az Apple-termékek általában felárért szoktak elkelni. A hírhedt 19 dolláros Macbook-tisztító kendő extrém példa erre. De egy 2 megapixeles kamerával és WiFi képességek nélküli iPhone-t egy autó áráért eladni megint csak abszurd. Az első generációs készülékek korábbi aukciói 30 ezer dollár körül zártak.

A technológia elkerülhetetlen fejlődésével és az elmúlt 15 évben a szórakoztatóelektronika terén tett hatalmas ugrásokkal a jövő gyűjtői piaca tele lesz hasonló furcsaságokkal. Vajon mennyiért kelhet el egy új Apple Watch 15 év múlva? Hét éve már, hogy az eredeti Apple Watch-ot árusították – vajon mennyi idő telik el addig, amíg lepecsételt változatok is árverésre kerülnek?

Forrás: LCG Auctions

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu