A The Sims 5 kódneve Project Rene, de még „pár év múlva” jelenik csak meg

A következő Sims játék még messze van, de a Maxis már most ízelítőket oszt meg a Project Rene kódnevű projetkjükből.

 

Az Electronic Arts nem jelentette be a The Sims 5-öt a mai Behind The Sims Summit livestream során, legalábbis nem ennyi szóval. A következő Sims játékot továbbra is „a The Sims jövőjeként” jellemzi, de már munkacímet is adott neki: „Project Rene”.

Lyndsay Pearson, az EA The Sims franchise kreatív alelnöke a livestream során a Project Rene-re úgy utalt, mint a „következő generációs Sims játék és kreatív platform”, mielőtt bepillantást engedett volna néhány szerkesztőeszközbe és a platformok közötti játékba.

Úgy tűnik, hogy a következő Sims játék visszahozza a The Sims 3-ból ismert Create-A-Style eszköz kibővített változatát. Nagyon örülök, mert alapvetően ez az egyetlen dolog, amit a The Sims 5-től szeretnék. A Maxis megmutatta, hogy egy bútor egyes részeihez választhatunk mintát, anyagot, egyedi színeket, sőt, olyan moduláris darabokat is, mint a különböző kanapé háttámlák vagy ágyfejtámlák. Ja, és úgy néz ki, hogy egyes tárgyakat (a bemutatott videóban a kanapé párnáit) a Z tengelyen is el lehet forgatni, amit a Sims 4 játékosok csak egy népszerű mod segítségével tudnak megtenni.

Úgy tűnik továbbá, hogy lehetővé teszi majd a barátaiddal való együttműködést, a tervek közvetlenebb megosztásával, mint a jelenlegi Sims Galéria, amely arról ismert, hogy elég nehézkes módja az alkotások cseréjének.

A livestreamről szóló blogbejegyzésében a Maxis azt írja, hogy „a játékosok választhatnak, hogy egyedül játszanak vagy együttműködnek másokkal, és lehetőségük lesz arra, hogy a játékukat a támogatott eszközökön keresztül játsszák”, utalva a show alatt bemutatott élő dekorációszerkesztésre az asztali és a mobil között. Az „együttműködni” rész kevésbé egyértelmű. A Maxis tervezhet valamiféle teljes értékű multiplayert, de eddig nem volt konkrétum a terjedelemről.

Pearson elmagyarázza, hogy a Project Rene, bármi is lesz a valódi neve („Sims Infinite”, vagy talán csak „The Sims”?), még néhány évre van.

„Az elkövetkező néhány évben továbbra is friss információkat fogunk megosztani mindannyiótokkal a Project Rene-ről”. mondja Pearson. „Megosztunk majd folyamatban lévő munkákat, felfedezéseket, bepillantásokat és kulisszák mögötti tartalmakat, valamint idővel elkezdjük megnyitni a korai hozzáférést a Project Rene szoftverhez kis csoportok számára.

„Ez szuper korán van számunkra, és még soha nem osztottunk meg információkat a játékainkról évekkel azelőtt, hogy azok a világ elé kerülnének, de nagyon izgatottak vagyunk, hogy magunkkal vihetünk titeket erre az utazásra.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu