Egy kép mutatja a különbséget az eredeti Silent Hill 2 és az új remake grafikája között

Egy Silent Hill-rajongó posztolt egy képernyőképet, amelyen összehasonlítja a Silent Hill 2 grafikáját a játék eredeti kiadása és a Bloober Team készülő remake-je között.

 

A Silent Hill 2 egyik rajongója egy screenshotot tett közzé, amelyen összehasonlítja a játék eredeti kiadásának grafikáját a Bloober Team közelgő remake-jének traileréből származó felvételekkel. Néhány játékos már megmutatta saját elképzeléseit arról, hogy mit várhatunk az Unreal Engine 5-ben frissített játéktól, de a játék hivatalos trailere még magasabbra emelte a grafikai lécet, mint azt sok játékos elképzelte.

Az eredetileg 2001-ben a Konami Team Silent fejlesztőcsoportja által kiadott játék az eredeti Silent Hill folytatása, és annak a játéknak az alapjaira építve minden idők egyik legikonikusabb horrorjátékát hozta létre. A franchise történetének középpontjában álló névadó városba visszatérve a játékban egy új főhős fedezi fel Silent Hill városát, miután rejtélyes levelet kap halott feleségétől. Ahogy James Sunderland felfedezi a rémálomszerű várost, találkozik néhány rejtélyes lakossal, és szembesül a saját gyászából és traumájából született szörnyetegekkel. A Silent Hill 2 megjelenésekor kritikai és kereskedelmi siker volt, a játék fenyegető ellensége, a Pyramid Head pedig a popkultúra egyik ikonjává vált.

A reddit felhasználó nesatzuke az r/Gaming egyik témájában egy összehasonlító képet tett közzé, amelyen ugyanaz a jelenet látható az eredeti Silent Hill 2-ből és a készülő remake-ből. A két kiadás közötti elképesztő tisztaságbeli különbséget rögtön látni lehet, a remake-ben egy buja, messzire nyúló erdő látható, míg az eredeti kiadásban csak néhány alacsony pólusú fát láthatunk. A Bloober Team remake-ében látható drasztikusan javított világítás és tükröződések segítenek a jelenet kézzelfogható rettegésérzetének kialakításában, ami jól mutatja az egyik okot, amiért sok horrorfejlesztő az Unreal Engine 5-öt használja jövőbeli projektjeihez.

A Reddit-posztra érkezett válaszok tele voltak olyan játékosokkal, akik alig várják, hogy játszhassanak a Silent Hill 2 remake-jével, és megosztották az eredeti cím iránti szeretetüket. Bár a játékosok egy része kíváncsi volt a remake-re, ugyanakkor bizonytalanságukat is kifejezték, utalva a 2012-es Silent Hill HD Collectionre és a játék grafikáján végrehajtott, széles körben kifogásolt változtatásokra. Más hozzászólók megjegyezték, hogy újak a franchise-ban, és izgatottan várják, hogy a Silent Hill 2-vel először tapasztalják meg a játékot.

Míg az eredeti játék fantasztikus művészeti dizájnja azt jelenti, hogy a játék még 21 évvel az eredeti megjelenése után is jól néz ki, az Unreal Engine 5 motorháztető alatt a Bloober Team remake-je biztosan új, rémisztő magasságokba emeli a játék védjegyének számító nyugtalanító hangulatot és a túlvilági szörnyeket. Ezekkel a rémisztő új látványvilággal a játékosok talán felkapcsolva akarják hagyni a villanyt, amikor a PC és PS5 exkluzív Silent Hill 2 a boltok polcaira kerül.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu