Kiderült, hogy melyik konzol a legnépszerűbb a világ száz országában!

TECH HÍREK – Egy friss tanulmány azt állítja, hogy kutatásokkal tudják bizonyítani, melyik a legnépszerűbb videójáték-konzol a világ több mint 100 országában.

 

 

Egy a Google keresési adatain alapuló friss tanulmány szerint a PlayStation 5 a legnépszerűbb konzol világszerte több mint 100 országban. A Sony, a Microsoft és a Nintendo közötti konzolháború a kilencedik konzolgeneráció során ismét kiélezetté vált. A PS5, az Xbox Series X és a Switch közötti versengés kifejezetten kemény. A PS5 és az Xbox Series X a megjelenésük óta eltelt két év alatt többször is ütköztek egymással. Most egy tanulmány azt állítja, hogy a PS5 nyeri a Google keresési versenyt a Microsofttal szemben.

Bár a PS5-nek számos ellátási és alkatrészhiánnyal kapcsolatos problémával kellett szembenézni, úgy tűnik, hogy az akadályok nem akadályozták meg a konzol világméretű sikerét a 2020-as megjelenést követően.

A PS5 a játékosok körében – részben a hiányok miatt – forró árucikknek számított. Minden alkalommal, amikor a kiskereskedők újra feltöltötték a konzol készleteit, tömegesen vásárolták. A Sony még azt is állította, hogy véleménye szerint a PS5 már 2024-re túladhatja a PS4-et. Ezzel a készülék minden idők 5 legkelendőbb konzolja közé kerülne. Most a Futbin című sportjáték-kiadvány egy tanulmányt tett közzé, amely alátámasztja a konzol sikerét.

Az említett tanulmány a PS5 népszerűségét mutatja be a Google-keresések alapján az elmúlt egy évben. Állítása szerint a PS5 a legnépszerűbb konzol világszerte. A tanulmányban szereplő 184 országból 103-ban a legtöbb Google-keresést kapta. A Switch tartja a második legtöbb Google-keresést. A Nintendo kézikonzol-lakókonzol hibridje 36 országban nyert. Az Xbox és a PS4 30, illetve 11 országban végzett a globális keresési toplistán.

A konzolkeresésekről szóló információk mellett a tanulmány a világszerte legnépszerűbb sportjátékokat is felsorolta ugyanezen Google-keresési mérőszám alapján.

Az EA Sports FIFA-franchise-ának a legtöbb Google-keresés címét messze a FIFA 22 nyeri. Elképesztő módon 141 országban állt az élen. Az egyik legnagyobb futballrivális, a PES a második helyet szerezte meg, mivel a PES 2022 mindössze 11 országban vezette a Google-kereséseket. A tanulmányban képviseltette magát még a 2K NBA 2K22 Kínában és a WWE 2K22 az Egyesült Államokban.

A PS5 népszerűsége a konzol második évfordulójához közeledve mutatkozik meg. A következő hónapban ugyanis több jelentős cím is megjelenik. A PS5 második évfordulóját megelőző héten, november 12-én jelenik meg a God of War: Ragnarök és a Sonic Frontiers, előbbi PlayStation-konzol exkluzív játék. A Sony jövőre is több nagy exkluzív játékot tervez, köztük a Final Fantasy 16-ot és a Marvel’s Spider-Man 2-t. A Sony a nagy játékok és a nagy eladási előrejelzések révén a PS5 sikerét még évekig szeretné meghosszabbítani.

Forrás: Futbin

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu