Az Eidos Montreal is beszállhat egy új Fable játék fejlesztésébe?!

Az Embracer Group fejlesztője, az Onoma bezárását követő legújabb hírek szerint az Eidos Montreal az Xbox-szal együtt dolgozhat egy új Fable-játékon.

 

 

A fejlesztő Onoma bezárása után napvilágot látott információk szerint az Eidos Montreal az Xbox-szal együtt dolgozhat egy új Fable címen. A korábban Square Enix Montreal néven működő Onomát az év elején felvásárolta a svéd Embracer Group holdingvállalat. Az Eidos Montreal komoly eredményeket ért el a szilárd történetmeséléssel és játékmechanikával rendelkező címek terén. Így ez jó hír lehet a Fable-franchise rajongói számára.

Az Onoma eredetileg Square Enix Montreal néven jött létre 2011-ben, és a Square Enix tulajdonságain alapuló mobiljátékok elsődleges fejlesztőstúdiója volt.

Az Eidos Montreal olyan kritikusok által elismert kiadványok mögött állt, mint a Deus Ex: Human Revolution és a legutóbbi Marvel’s Guardians of the Galaxy.

A Bloomberg által közzétett cikkben jelentették be, hogy az Embracer Group bezárja az Onomát. A munkatársak egy részét pedig arról tájékoztatták, hogy az Eidos Montrealhoz kerülnek. Az Onoma egyike volt az Embracer Group számos közelmúltbeli felvásárlásának. A többi nagy horderejű felvásárlás között más játékfejlesztő stúdiók és A Gyűrűk Ura IP jogai is szerepeltek. A Bloomberg cikke az Onoma bezárása mögött álló költségcsökkentési stratégiákról szólva megjegyzi, hogy az Eidos Montreal a Microsofttal több játékon is dolgozik, „köztük a Fable franchise egyikén”.

A hír, miszerint az Eidos Montreal egy új Fable címen dolgozhat, azután érkezett, hogy kiderült: a Horizon Forbidden West vezető írója csatlakozik a Fable fejlesztőcsapatához.

Azt még nem tudni, hogy az Eidos Montrealhoz átigazolt Onoma fejlesztők a Fable franchise következő fővonalbeli bejegyzésén vagy egy másik, az IP-t felhasználó projekten fognak-e dolgozni. Az a tény, hogy a Microsoft állítólag egy ilyen elismert stúdió dolgozik a Fable-projekteken, mutatja, hogy még mindig bíznak a franchise-ban. Az Embracer Groupnak amúgy is van bizonyítani valója. Mostanában gondokkal küszködtek. Mindez legutóbb a Saint’s Row reboot kudarcában mutatkozott meg. Ugyanakkor valószínű, hogy a cégóriás az elkövetkező években is nagy befolyása lesz az iparágra.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu