Többjátékos lesz Warren Spector következő immerzív szimulátora!

A Deus Ex és a System Shock producerének következő játéka már nevet is kapott.

 

Warren Spector az imént említett két játék mellett például a Crusader: No Remorse-on dolgozott, és felőle márciusban hallottuk, hogy egy új immerzív szimulátort fejleszt. Ennek a neve Argos: Riders on the Storm (valaki mintha The Doors-rajongó lenne…), és multiplayer megközelítéssel rendelkezik. Erről néhány részletet Spector stúdiója, az Otherside Entertainment a weboldalán közölt. Nem sok, de ebből kell kiindulnunk…

„Warren Spector kreatív elméjéből egy új játék érkezik, amely egy idegen, mégis furcsán ismerős világban játszódik. Ahogy Warren korábbi immerzív szimulátoraiban, úgy itt is a világ lehetőséget ad a játékosoknak, hogy „játékstílust válasszanak”: maguk döntsék el, hogyan lépnek kapcsolatba a mélyen szimulált kültéri környezettel. De légy tudatában annak, hogy a döntéseidnek következményei lesznek (kicsik és nagyok egyaránt), és közvetlenül befolyásolják a játékélményedet. Lehetőséged lesz arra, hogy barátaiddal összeállj, hogy egy egyedi, más játékosoktól eltérő történetet szőjjetek,” írja a stúdió weboldala. Ennél többet nem tudunk.

Spector az IGN-nek elmondta, hogy kitart az immerzív szimulátor (ilyen volt pl. a Deus Ex, a System Shock, vagy a BioShock is!) műfaja mellett. Évek óta azon gondolkodott, hogy mi lehet ennek evolúciójában a következő képés, és arra a következtetésre jutott, hogy itt lenne az ideje a többjátékos megközelítéssel egy kísérletet tenni.

Spector később hozzátette, hogy az Argos: Riders on the Storm többjátékos komponense viszonylag kicsi lesz, így nem lesz egyszerre többszáz játékos körülöttünk. A System Shock 2 esetében a hackerek és az OSA ügynökök próbáltak profin átjutni mindenen, miközben a fegyveres tengerészek mindenre és mindenkire lőttek. Ha ehhez hasonlóan őrült koncepció születik, nem lesz az eredmény rossz. Spectornak pedig a 2018-ban megjelent Ultima Underworld-sorozat szellemi folytatásaként tervezett és csalódást keltő Underworld Ascent után sokat vár az Argos: Riders of the Stormtól. Szerinte ha az emberek egyedit és innovatívat akarnak, akkor a csapat túlteljesíti ezt, mert ő maga is őrültnek látja, hogy mi készül.

Legyen így.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu