Oni: Road to be the Mightiest Oni: megjelenési dátum és Switch port [VIDEO]

A Nintendo Indie World közvetítése során a Clouded Leopard Entertainment (a kiadó) és a Kenei Design megerősítette, hogy bizony Switch-re is jön a játékuk.

 

Eddig az volt a hivatalos a 3D-s akciójáték esetében, hogy PlayStation 5-re, PC-re (Steam), továbbá PlayStation 4-re készül, de mivel japán fejlesztőkről van szó, nem akkora meglepetés, hogy a PlayStation és az arrafelé egyre nagyobb terjeszkedést felmutató PC mellett Nintendo Switch-re is készül az Oni: Road to be the Mightiest Oni. Az Xboxosok ebből kimaradnak ebből (azért arrafelé még nem megszokott a Microsoft, igaz, például az Xbox Series S nem produkál gyenge eladásokat…).

Július végén már írtunk róla: „Először is kezdjük az ONI: Road to be the Mightiest Oni stábjával. A rendező, a művészeti vezető és a tervező Hayama Kenei (aki tehát saját magáról nevezte el a stúdiót), a producer Yamamoto Masami, a programozó Muraishi Shusuke, az animációkat Tokumori Kenji hozza össze, a játékdizájn mögött Sugano Yuzo, a karakterek mögött pedig Matsuura Satoshi áll, míg a zenéket Yanagi Hiromi hozza létre.

A három dimenziós akciójátékban az ellenfelünk szívét kell összetörnünk, hogy visszanyerjük a büszkeségünket. Kuuta, egy démon kihívást kapott egy férfitől, aki végül legyőzte őt. Megérkezik a Kisejima-szigetre, ahol összefut partnerével, Kazemaruval. Kuuta és Kazemaru erősödik az út során, de kérdéses, hogy a győzelmet elérik-e, ám Kuuta célja a kaland során az lesz, hogy legyőzze Momotarót. Ez a démon volt az, aki férfitestet öltve győzte le Kuutát.

A Kenei Designról is beszélt a Clouded Leopard Entertainment közleménye: Kenei korábban a Mistwalkernél dolgozott (ezt a stúdiót a Terra Battle vagy a Fantasian kapcsán ismerhetjük) művészeti tervezőként, de úgy döntött, hogy függetlenedik. Miután összehozott egy csapatot, hogy a saját játékstílusában alkosson. A tervezési képességei aztán felkeltették a Shueisha Game Creators Camp stábjának figyelmét, így az ONI-ra esett a választásuk.

Yamamoto producerként csatlakozott: ő korábban a Let’s Play Games! 2006 és a PlayStation C.A.M.P. jelentkezői közül választó zsűri felügyelője volt, és több egyedi projektben is megfordult (a Tokyo Jungle egy kiváló példa, nem beszélve a What Did I Do To Deserve This, My Lord?-sorozatról). Ezután a saját cégét hozta létre (EPIGRAsm Inc.), és Hayama ajánlatott tett neki a produceri posztra, miközben az indie játékok között új kihívásokat kereső Shueisha Game Creators Camp felelős tanácsadójaként is dolgozik.”

Az Oni: Road to be the Mightiest Oni az eddig tervezett 2022 helyett 2023-ban jön, mégpedig március 9-én PlayStation 5-re, PC-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu