A God of War: Ragnarök Thorját részben egy váratlan MCU karakter inspirálta (aki nem Chris Hemsworth kövér Thor verziója)

Thor szinkronszínésze a God of War: Ragnarökben arról beszél, hogy részben egy Marvel-karakterre alapozta az alakítását, de nem arra, akire sokan számítanának.

 

Thor szinkronszínésze a God of War: Ragnarökben elárulja, hogyan inspirálta részben a Hulk az alakítását. A God of War: Ragnarok Thor-interpretációja a tipikus popkulturális ábrázolástól való eltérésével tűnt ki, és nagy figyelmet kapott a rajongóktól és a kommentelőktől. A színész nyilatkozata segít megmagyarázni, hogy honnan ered az a verzió, amit a játékosok láthattak.

A God of War: Ragnarök november 9-én jelenik meg, és folytatja Kratos és fia, Atreus történetét, amely a sorozat 2018-as soft rebootjával kezdődött. Ahogy a név is jelzi, a mitikus északi végidők, a Ragnarök idején játszódik, amelyet Kratos indított el azzal, hogy az előző játékban megölte Baldur északi istent. Bár az új God of War-játék még csak néhány napja jelent meg, a Ragnarok Thor ábrázolása jelentős figyelmet kapott, miután a nehéz testalkatú mennydörgésisten megjelent a 2021-es PlayStation Showcase során.

Thor szinkronszínésze, Ryan Hurst nemrég leült egy interjúra a Varietyvel, a Ragnarok narratív igazgatója, Matt Sophos és Raf Grassetti művészeti igazgató mellett. A trió Thor hatásairól beszélt, Hurst pedig elárulta, hogy alakítását két fő inspiráció ihlette. Az egyik Tommy Lee Jones alakítása volt, aki a No Country for Old Men című filmben Ed Tom Bell seriffet alakította, akinek a hangja egyszerre közvetíti a karakter erejét és mélyen érzett megbánását. A másik a Marvel Hulkja volt, aki valószínűleg nem az a MCU-karakter, akire a legtöbben számítanának.

Hurst elmagyarázta, hogy Hulk és a Ragnarök Thor egyaránt tele van fékezhetetlen mennyiségű dühvel és haraggal, amit nem mindig a megfelelő irányba terelnek. Azonban Thor és Hulk is őszintén szereti a harcot, ami átjön a színészi alakításokból. „Van benne valami, ami a „Hulk Smash” mondáson keresztül jön be, de sokkal rétegzettebb módon” – mondta Hurst. „Én úgy értelmeztem, hogy emberfeletti erőhöz, dühhöz és kiszámíthatatlansághoz kell hozzáférni”.

Ezeknek a hatásoknak sok értelme van, figyelembe véve a God of War: Ragnarök Thor ábrázolását, akinek kevés köze van a karakter Marvel-féle változatához. Vitathatatlanul jobban összeegyeztethető azonban az északi mítoszokkal. Amellett, hogy a Ragnarök Thorja vörös hajú, mint mitológiai megfelelője, az északi ábrázolás messze nem volt ideális hős. Sophos például elmesélt egy északi mítoszt, amely szerint Thor elrabolt és gyakorlatilag örökre rabszolgasorba taszított két gyermeket, miután az egyik eltörte egy kecske lábát.

A fejlesztők a Ragnarok Thor és más istenek tervezési elveiről is beszéltek. Grassetti megjegyezte, hogy az északi istenek általában kevésbé feltűnőek, mint görög társaik. Azonban még mindig impozánsnak kellett lenniük, ezért Thor sokkal nagyobb, mint Kratos. Mégis, az északi istenek inkább erőteljes barbár harcosoknak tűnnek, mint a modern értelemben vett isteni lényeknek.

A God of War: Ragnarok már elérhető PS4-re és PS5-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu