Grand Theft Auto-film Eminem főszereplésével?! Majdnem megtörtént…

MOZI HÍREK – A Rockstar Games állítólag elutasított egy élőszereplős GTA-adaptációra vonatkozó tervet Eminem főszereplésével.

 

 

Döbbenet, de a Grand Theft Auto még nem kapott játékfilm-adaptációt! Ez furcsa, hiszen a videójátékos filmek trendje az utóbbi időben egyre erősödik. Ám mint kiderült, a film nem a hollywoodi próbálkozások hiánya miatt várat magára. Kirk Ewing (State of Emergency), a Rockstar alapítóinak, Sam Housernek és Dan Housernek a barátja szerint egy időben felmerült egy GTA-film gondolata, de a cég végül elvetette az ötletet. Ha megvalósul, a főszerepet Eminem kaphatta volna.

A leleplezés a BBC Bugzy Malone’s Grandest Game című podcastjában hangzott el (a ComicBook.com-on keresztül).

Ewing szerint a GTA-film majdnem megtörtént valamikor a Grand Theft Auto 3 megjelenése után, amely 2001-ben óriási sikerrel jött ki a konzolokra.

Ez idő tájt egy meg nem nevezett hollywoodi producer azzal az ajánlattal kereste meg a stúdiót, hogy készítenének egy élőszereplős filmet. Ezt a Top Gun rendezője, Tony Scott rendezne, a főszerepben pedig a hip-hop ikon Eminem tündökölhetett volna, aki ekkoriban kezdte beindítani színészi karrierjét.

Nem egészen világos, hogy miért, de Houserék elutasították a GTA-filmet. Talán kételkedtek abban, hogy egy filmes adaptáció hűen visszaadhatná a játékot. Hiszen ez még jóval azelőtt történt, hogy az olyan újabb filmek, mint a Sonic the Hedgehog és az új Mortal Kombat megfordították volna a videójáték-adaptációkkal kapcsolatos véleményüket. 2001-ben még mindig nem telt el egy évtized az eredeti Super Mario Bros. film megjelenése után. Sorra készültek az erősen kritizált adaptációk, például a Mortal Kombat: Annihilation és a Street Fighter.  Egészen a 2010-es évekig kellett várni igazán nézhető videójáték-adaptációkra.

Azóta persze sorra készülnek a jelentősebb játékok adaptáció: jövőre is kapunk egy kisebb rakással.

A következő nagy dobásként érkezik a The Super Mario Bros. Movie. Ez 2023 áprilisában kerül a mozikba. Számos más népszerű játék alapján is készülnek adaptációk, többek között a The Last of Us, a Bioshock, a Twisted Metal, a Five Nights at Freddy’s és egy újabb Sonic the Hedgehog film. Mindig fennáll a lehetősége annak, hogy egy nap egy GTA-adaptáció is csatlakozik a sorhoz.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu