Külső nézetes AAA akció-RPG-n dolgozik a Netflix?

A Netflix nem viccelt a játékipari terjeszkedésével: több álláshirdetés is arra utal, hogy egy nagyobb játék készülhet náluk.

 

A Netflix először a mobilos játékokkal kezdett: a céljuk az, hogy a szolgáltatás előfizetői az év végére ötven mobilos játékhoz is hozzá tudjanak férni. Októberben aztán arról is szó volt, hogy a felhős játékokat is fontolóra veszik, de ezzel a történet még nem ér véget. Úgy tűnik, hogy Chacko Sonny (az Overwatch korábbi felelős producere) vezetésével a Netflix Los Angelesben található, nemrég alapított stúdiója egy komoly projekthez látott hozzá.

Több álláshirdetésük van (művészeti igazgató, technikai igazgató, vezető művész, senior producer, rendező, vezető mérnök), és ezekből össze lehet ollózni pár gondolatot arra, hogy milyen is lesz a Netflix játéka. A rendezői álláshirdetés  kiemeli, hogy PC-re készül, de valamilyen megjelenés utáni élő szolgáltatásos (live service) működtetési tervek is vannak. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy multiplayer projekt lenne, ugyanis a Ubisofttól a nemsokára befejeződő Assassin’s Creed: Valhalla is hasonló módon lett támogatva két éven keresztül.

„Egy kreatív és magasan képzett játékrendezőt keresünk, aki segít nekünk egy vadonatúj AAA PC-s játék irányításában és kreatív elképzelésében. A játék rendezőjeként a Netflix egyik első generációs, saját fejlesztésű, eredeti játékának kreatív vezetője leszel. Te fogod meghatározni a játék vízióját és irányítását a koncepciós fázistól kezdve a fejlesztésen, az elindításán át a működetéséig,” írja az állásajánlat. De a vezető mérnöki poszt megemlíti a műfajt, és valami olyasmire utal, hogy a God of War 2018-as rebootjához hasonló lehet a közeli kameraállásokkal és részletes közelharcaival: „A Netflix egy új belső játékstúdiót hoz létre, hogy egy izgalmas új, harmadik személyű akció-RPG-t fejlesszen. A játék fejlesztése: a harci interakciók kikísérletezése és prototípusok készítése; a végső cél a közel-kamerás, nagy hűségű közelharc biztosítása.”

A játékot nagy eséllyel transzmédia megközelítéssel fejlesztik (ami azt jelenti, hogy Netflix-adaptáció készülhet a játékból), és mindegyik álláshirdetés az Unreal Engine-t megemlíti. Fix, hogy Unreal Engine 5-ről van szó. A bejelentésre pedig egy-két évet biztosan várnunk kell…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu