[TGA 2022] Diablo IV – megjelenési dátum, új trailer és minden Game Awards-bejelentés! [VIDEO]

A Blizzard régóta futó akció-RPG franchise-ának következő darabjára türelmesen váró rajongók végre fellélegezhetnek: megvan a Diablo IV megjelenési dátuma!

 

 

Miután évekig titkolóztak a várva várt cím fejlesztése körül, a Blizzard végre felfedte: a Diablo IV 2023. június 6-án jelenik meg. Ráadásul megismerhettük a játékot előrendelők számára elérhető bónuszok részleteit is.

A Diablo IV, amelyet először a 2019-es Blizzconon jelentettek be, a régóta futó franchise legújabb darabja, amely az 1997-es PC-s akció-RPG Diablo-val kezdődött.

Most egy friss és ropogós Release Trailer-t is kaptunk a The Game Awards-ra időzített bejelentés mellé. Az előzetes fellebbenti a fátylat a játék történetének egyes momentumairól.

Azok a játékosok, akik a felkavaró trailer után készen állnak a sötétség erői elleni harcra, számos előrendelői bónuszt kaphatnak. A játék Standard, Digital Deluxe és Ultimate kiadásainak vásárlói pedig nyílt béta hozzáférést kapnak. Az extra játékbeli és kozmetikai tárgyak mellett a Digital Deluxe és Ultimate kiadásokat megvásárló játékosok akár négy nappal korábban is hozzáférhetnek a Diablo IV megjelenéséhez.

 

 

 

 

Skippelnéd a sztorit? Megoldható

 

A Diablo IV története egy olyan filmes élménynek ígérkezik, amely leginkább a Diablo II legendás történetmeséléséhez hasonlít. Ám a Blizzard Entertainment azt is elárulta, hogy a játékosok nem lesznek kénytelenek újra és újra végigjátszani azt a végjáték felé vezető úton.

Egy nemrégiben készült interjú szerint, amelyben Joe Shely játékigazgató és Rod Fergusson általános menedzser is részt vett, ezt a történetet a Diablo IV játékosai csak egyszer kötelesek befejezni.

A játék nyitott világa a filmes kampány mellett a World Boss-ok, a játékosok elleni harc, a randomizált dungeonok és még sok minden más támogatására épült. A játékosok a frissen bevezetett mountok segítségével bejárhatják majd az egész vadont. A felfedezés döntő szerepet játszik majd a fejlődésben – azzal a plusszal, hogy ezek a Renown-rendszeren keresztül szerzett bónuszok a játékos Diablo IV fiókjához lesznek kötve. Tehát nem ahhoz a karakterhez, aki megszerezte őket.

 

 

 

 

Problémás a Diablo IV fejlesztése?!

 

Sajnos a játék gyártása nem mentes a gondoktól. A legfrissebb hírek szerint a Diablo IV fejlesztőcsapata állítólag nagyon szorong a 2023. június 6-i megjelenési dátum miatt. Hosszú munkaórák, gyakori túlórák és rengeteg stressz látszik jellemezni a játék problémás gyártását. Mindezt úgy, hogy a játékot 2021-ben már egyszer elhalasztották. Egy-egy részlegből már húsz fejlesztő is kilépett az egészségesebb munkaidő és a jobb fizetés érdekében.

A Diablo-rajongók aggódnak, hogy ezek a munkakörülmények súlyosan befolyásolják majd a játék megjelenésének eredményét.

A Blizzard azt válaszolta, hogy a Diablo IV fejlesztése jól halad, bár az iteratív folyamat során a dolgok biztosan változnak. Az egész játékra kiterjedő krízisről nincs szó, legalábbis egyelőre. A Blizzard Entertainment szóvivője, Andrew Reynolds szerint bizonyos csapatoknak túlórát ajánlottak fel. Azonban ez teljesen önkéntes. A cég juttatásokat kínál azoknak a dolgozóknak, akik vállalják a keményebb beosztást. A 10 óránál többet dolgozó alkalmazottak napi 25 dolláros DoorDash kreditet kapnak. A cég dupla értékű részvényeket is felajánlott.

Forrás: Blizzard, Wowhead, Washington Post

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu