[TGA 2022] Immortals of Aveum: mágikus lövöldözős játék a Call of Duty készítőitől [VIDEO]

Az Immortals of Aveum egy mágikus lövöldözős játék a Dead Space és a Call of Duty mögött álló elméktől. A játék a The Game Awards-on debütált.

 

A Game Awards tele van világpremierekkel, de ritkán fordul elő, hogy valamelyikük ennyire máshogy nézzen ki, mint az Immortals of Aveum rögtön az elején. A játék első trailere a csütörtök esti show alatt jelent meg, és egy burjánzó fantasy csatateret mutatott be, amiben annyi robbanás, effekt és harc van, hogy egy Call of Duty játék is elpirulna. De mindez nem feltétlenül adott választ arra, hogy pontosan mi is ez az új játék.

Hogy jobban megismerjük az Immortals of Aveumot, a Polygon a The Game Awards előtt beszélgetett a játék rendezőjével, Bret Robbins-szal, aki mesélt a játék ötletéről, arról, hogy hogyan alapította meg az Ascendant Studios-t csak azért, hogy ezt a játékot fejlessze, hogyan fog játszani a játék, milyen lesz a világa, és miért nem egészen olyan, mint a többi lövöldözős játék.

Az Immortals of Aveum az Ascendant Studios első játéka, amely az Electronic Arts-szal együttműködve jelenik meg, egy egyjátékos, első személyű mágikus lövöldözős játék, amely a Call of Duty-tól elvárható gyors tempójú harcot kombinálja a varázslatokkal és egy kiterjedt, teljesen eredeti fantasy univerzummal. Robbins elmondása szerint az Immortals ötlete már évek óta megvolt, különösen a három Call of Duty-játék kreatív igazgatójaként eltöltött idő alatt. De az ötlet egyedisége az, ami miatt megragadt benne.

„Különösen emlékszem, hogy egyszer éppen egy pályát vizsgáltam, amin dolgoztunk, és egy nagyon átlagos Call of Duty pálya volt” – mesélte Robbins. „És emlékszem, arra gondoltam, hogy menő lenne, ha a helikopter helyett egy sárkány lenne, és ha a falakat felrobbantó RPG-lövedékek helyett tűzgolyók lennének. És ahelyett, hogy rohamlövegem lenne, egy harci mágus lennék, aki ezeket a varázslatokat szórja. Tudod, egy fantasy verziója. Hol van az a játék?”

Ez a „hol van az a játék” gondolat a következő néhány évben Robbinsban maradt. Amikor végül elhagyta a Call of Duty stúdiót, a Sledgehammer Games-t, Robbins még mindig az Immortals of Aveum ötletét forgatta a fejében. Végül úgy döntött: „Ezt a játékot akarom játszani. Meg akarom csinálni azt a játékot.”

Így 2018-ban Robbins megalapította az Ascendant Studios-t, ahol azóta is az Immortals of Aveumon dolgozik, és állítja össze a fejlesztőcsapatot. Ami a kiadói partnert illeti, Robbins és az Ascendant az EA-t választotta, akivel Robbins korábban már dolgozott együtt, amikor a Dead Space kreatív vezetője volt – ez volt az utolsó eredeti IP, amelyen az Immortals of Aveum előtt dolgozott -, és a stúdió teljes kreatív kontrollt kapna az új játék felett.

Robbins számára az Immortals of Aveum általános dizájnjának nagy része egyenesen az eredeti harci mágus alapfeltevésből fakadt. Annak érdekében, hogy a játékosok valóban harci mágusnak érezhessék magukat – ezt a kifejezést Robbins gyakran használja arra, hogy a játékos karakterét egyfajta gyors tempójú mágusként írja le, aki mágikus lövedékeket és varázslatokat használ a nagyszabású konfliktusokban -, Robbinsnak és csapatának gondoskodnia kellett arról, hogy a mágikus harc és a lövöldözés pontosan megfelelő érzés legyen. A mágusok a játékokban gyakran lassabb osztályok, hosszú varázslatok hatóidejével és korlátozott mobilitással. Robbins azonban kitart amellett, hogy amit az Ascendant csapata készít, az inkább egy lövöldözős, mint egy fantasy RPG játék.

„Azt hiszem, volt némi nehézség abban, hogy az emberek megpróbálták a mágiát olyasmivé tenni, ami lövöldözős játéknak tűnik” – mondta Robbins. „Amit mi csinálunk, az egy első személyű mágikus lövöldözős játék. […] Azt hiszem, megfejtettük a kódot, hogyan lehet ezt igazán jól érezni, és hogy ismerős legyen a lövöldözős játékosok számára, ugyanakkor valami újat is hozzunk bele. Nem a szokásos fegyvereket látod, amiket egy shooterben használnak, hanem valami újat, és ez számomra nagyon izgalmas.”

Természetesen egy új fantasy IP fejlesztéséhez egy eredeti fantasy világot is létre kell hozni, és Robbins és írói csapata ezen a fronton is keményen dolgozott. És bár túl sok konkrétumot nem árulhatott el a világról, Robbins azért adott néhány tippet róla, és ami a legfontosabb, leírta az Immortals of Aveum elsődleges fegyverét: a Sigilt.

A Sigil az az eszköz, amit az Immortals of Aveum premier előtti trailerének elején látunk a kamerával felfedezni. Robbins szerint a harci mágusok ezzel fókuszálják a mágiájukat, és a játékosok ezzel fogják elsütni a varázslataikat. „Ahelyett, hogy egy rohamfegyvered vagy egy varázspálcád vagy valami hasonló lenne, ott van a sigil, és változtathatod az alakját, és különböző típusú sigileket találhatsz” – magyarázta. „Tényleg ezt akartuk bemutatni, mint valami egyedit a játékban.”

Ami a teaser második részét illeti, miután kinyílnak az ajtók és kitör a káosz, Robbins szerint ez több célt is szolgál. Egyrészt rövid bepillantást enged a nézőknek Aveumba – a játék világának nevébe – és a fényes fantasy tájba, a pattogó mágiába és a háborúskodásba, amire számíthatnak. De segít megkülönböztetni a játékot azoktól a lövöldözős játékoktól is, amelyekhez már hasonlította. A Call of Dutyhoz vagy akár a Dead Space-hez hasonló játékokat uraló folyosók helyett az Immortals of Aveum léptéke – ahogy Robbins fogalmaz – „epikus”.

Azt még nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy a játékosok A Gyűrűk Ura méretű csatában fognak-e varázslatokat szórni, vagy sem, de a teaser utolsó csatájának nagyszerűsége és káosza már most is elég ígéretes.

Az Immortals of Aveumnak egyelőre nincs konkrét megjelenési dátuma, de valamikor 2023-ban fog megjelenni PlayStation 5-re, Windows PC-re és Xbox Series X-re.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu