The Witcher 3: Wild Hunt next-gen patch: PC-n súlyos FPS dropok, Steam Deck fagyások, így tudod downgrade-elni a játékot

Hiába gyönyörű PC-n a The Witcher 3 nextgen patch-es verziója, Steam Decken konkrétan lefagy a játék, PC-n pedig a legmodernebb csúcshardveren is elfogadhatatlan a teljesítmény. Ha most akarsz játszani komolyabban a játékkal, jelenleg jobban jársz, ha visszatérsz a Witcher 3 „Classic” változatához az utolsó, 1.32-es PC-s javítással. Segítünk benne, hogyan tudod ezt megtenni.

 

Ma van az a nap, amikor a The Witcher 3: Wild Hunt sokat emlegetett ingyenes next-gen frissítése megérkezik PC-re és konzolokra, de sokunknak, PC-s népségnek nem ment olyan jól. Az emberek már a Twitteren, a Redditen és a Steamen is elmesélték a teljesítményükről szóló szenvedéseiket, mióta a frissítés megérkezett, a Steam-értékelések szerint a csökkent képkocka sebességtől kezdve a HUD-mal kapcsolatos problémákig mindent okozott. Az RPS Treehouse-nak is gondjai vannak a 4.0 frissítés telepítése óta, és az új maximális beállítások mellett is nagyon következetlen képkockasebességeket kapnak, még RTX 3080-zal is, hacsak nem kapcsolják ki a sugárkövetést és más új grafikai funkciókat.

Még elfogadhatatlanabb, hogy

Steam Decken a játék konkrétan minden esetben lefagy Direct X 12-n

és DirectX 11-en is legalább 10-15 FPS-sel visszaesett a teljesítménye, miközben korábban gyönyörűen futott rajta, egyike volt a „zölddel kipipált” játékoknak.

 

A The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition és a 4.0-s frissítés ma jelent meg.

 

Bárki, aki a The Witcher 3 bármelyik verziójával rendelkezik, mától letöltheti a next-gen 4.0 frissítést, de mi azt javasoljuk, hogy maradjunk a Classic változatnál, amíg a javítás meg nem történik. Ehhez át kell váltanod a Steamen és a GOG-on elérhető Classic ágra.

A GOG-on menj a Beállítások menüpontba, és válaszd a Telepítés kezelése lehetőséget. Ezután válaszd a Configure (Beállítások) menüpontot, és a béta ágak legördülő listájából válaszd ki a Classic verziót, amelyre vissza szeretnél térni.

A Steamen menj a Tulajdonságok, majd a Béta menüpontra, és válaszd ki ugyanezt a Classic ágat a legördülő menüből. Ezzel visszaállíthatod a játékot az 1.32-es verzióra.

Ez a mai next-gen 4.0-s javításhoz képest elég messzinek tűnhet, de az 1.32 volt a The Witcher 3 PC-s verziójának utolsó javítása, így elég stabilan futtathatónak kell lennie.

Elindítottam a GOG-on lévő példányomat, és elkerültem a frissítést, és nem volt gond a játék futtatásával. Jelenleg ez tűnik a legjobb megoldásnak, mert ha a frissítés telepítése után megpróbálod visszaállítani a játékot, az nagyon is kellemetlenné teheti a dolgokat.

A PC-s verzióhoz telepített 4.0-ás frissítéssel néhány játékosnál óriási mértékben csökkent a képkockasebesség. Egy játékos a The Witcher subredditen közzétett bejegyzésében „játszhatatlannak” nevezte a játékot, és azt mondta, hogy tegnap 100-120fps-t kapott, amikor Novogradban sétált 4K-ban. A frissítés után ez 45fps-re esett vissza, még frissített driverekkel is. „RTX 3080-em van. Elmentem Novigradba RT-vel bekapcsolva. Valószínűleg 30fps alatt voltam felbontástól függetlenül” – írta egy kommentelő a bejegyzéshez. „Ez hihetetlen.”

A The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition már elérhető a Steamen, a GOG-on és az Epic Game Store-ban, de igen, valószínűleg érdemes egyelőre várni, amíg a CD Projekt Red ki nem ad egy újabb javítást.

Ami a nextgen konzolos verziókat illeti, ott egyelőre semmilyen problémát sem tapasztaltunk, PS5-ön a DualSense-et gyönyörűen támogatja a játék, viszont annyival nem lett szebb a raytracinggel megtámogatott grafika, mint amire számítottunk – a látvány tekintetében PC-n sokkal meggyőzőbb (lenne) a végeredmény…

Forrás: Rockpapershotgun

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu