Meglepő új kiadót kapott a Tomb Raider franchise!

Az Embracer Group tulajdonában van a Crystal Dynamics, de a stúdió következő Tomb Raider játékával az Amazon Games foglalkozik majd.

 

 

Még áprilisban jelentette be a Crystal Dynamics, hogy egy új Tomb Raider-játékon dolgozik, amely az Unreal Engine 5-öt használja. Egy rendkívül sikeres játékfranchise új epizódja nem éppen a legváratlanabb hír volt, de a mai bejelentés kissé meglepett: a játékot az Amazon Games fogja kiadni.

„Az Amazon Games elkötelezett amellett, hogy a legjobb fejlesztőktől a legjobb minőségű játékokat kínálja a játékosoknak a legkülönbözőbb platformokon és műfajokban, és megtisztelő számunkra a lehetőség, hogy együtt dolgozhatunk ezzel a nagy múltú fejlesztővel és franchise-zal” – mondta Christoph Hartmann, az Amazon Games alelnöke.

„Csapatunk hihetetlenül izgatottan várja a Crystal Dynamics tehetséges és látnok csapatával való együttműködést, hogy Lara Croft sagájának következő fejezetét eljuttassuk a játékosokhoz világszerte.”

A bejelentés nem tartalmaz részleteket az új játékról, a leírás szerint „egy egyjátékos, narratíva-központú kaland, amely folytatja Lara Croft történetét”, „minden olyan elemmel, amely a Tomb Raidert a játékvilág egyik legelismertebb franchise-ává tette, a játékosok irányíthatják a magabiztos és többdimenziós hőst, Lara Croftot egy olyan környezetben, amely jutalmazza a felfedezést és a kreatív útkeresést, ahol észbontó rejtvényeket kell megoldani, és sokféle ellenséggel kell szembenézni és legyőzni„. Ez jól hangzik, de nagyjából bármelyik eddigi Tomb Raider játék leírása lehetne.

Ami kicsit meglepővé teszi a dolgot, hogy a Crystal Dynamics az Embracer Group tulajdonában van, amely rendelkezik saját kiadói képességgel. A Crystal Dynamics az új Tomb Raider bejelentésekor még a Square Enix tulajdonában volt. Az Embracer csak egy hónappal később kezdte meg a stúdió felvásárlási folyamatát. Lehetséges, hogy a kiadási szerződést már ekkor megkötötték az Amazonnal.

Valami hasonló történt az idén megjelent New Tales from Borderlands játékkal is.

A 2K Games-szel már akkor is volt egy kiadási szerződés, amikor az Embracer felvásárolta a Gearboxot, és ez a tulajdonosváltás ellenére is érvényben maradt.

Az új Tomb Raider nagy dobás az Amazon Games számára, de nem az egyetlen. Az Amazon a múlt heti The Game Awards-on jelentette be, hogy 2023 második felében a Bandai Namco Blue Protocolját is kiadja. Remélhetőleg kiadóként több szerencséje lesz, mint fejlesztőként. A New World fantasy MMO tökéletesen rendben van. Ám nem lobbantja éppen lángra a világot. Míg a Crucible nevű harmadik személyű hős lövöldözős játékát még azelőtt törölték, hogy a zárt bétatesztből kijutott volna.

Forrás: Amazon Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu