Több régebbi játékát eltávolítja a digitális boltokból az Epic Games!

Köztük van pár érthetetlen lépés is, hiszen bár rendelkeznek online komponenssel is, az egyjátékos szegmens miatt például a két Unreal megmaradhatott volna.

 

Az Epic Games bejelentette, hogy december 14-étől kezdve több játékát is elkezdi eltávolítani például a Steamről és a GOG-ról, és a játékon belüli DLC vásárlásának lehetőségét is megszünteti a Tim Sweeney vezette a cég. Az indoklás az, hogy a régebbi játékaik online szolgáltatásait és szervereit lekapcsolják, és kizárólag az Epic Online Services lesz támogatva.

Az Epic szerint a legtöbb játék offline is játszható marad, de lesz olyan, ami egyáltalán nem lesz játszható. Elnézést kért a cég a változások miatt. Január 24-én ezeknek a játékoknak szünteti meg a cég az online szolgáltatásait: 1000 Tiny Claws, Dance Central 1-3, Green Day: Rock Band, Monsters (Probably) Stole My Princess, Rock Band 1-3, The Beatles: Rock Band, Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars, Unreal Gold, Unreal II: The Awakening, Unreal Tournament 2003, Unreal Tournament 2004, Unreal Tournament 3, Unreal Tournament: Game of the Year Edition. December 30-án a taktikai RPG Battle Breakers zárja kapuit, a mobilos DropMixnek annyi, és a Hatoful Boyfriend, illetve a Hatoful Boyfriend: Holiday Star Maces és Linuxos verzióját nem értékesítik tovább.

A Dance Central VR és a Rock Band 4 többjátékos funkciói megmaradnak. Az Unreal Tournament 3 online funkciói később vissza fognak térni, de akkor itt ki is térnénk rá, hogy miért: Unreal Tournament 3 X. Vagy UT3X. Ennek már Steam-oldala is van, és ebből megtudtuk, hogy crossplay lesz a Steames, GOG-os és Epic Games Store-os játékosok között, nem lesznek mikrotranzakciók, free-to-play lesz a játék (!?), és nem lesz belőle eltávolítva semmi sem (cserébe kelleni fog egy Epic-fiók). Szóval itt nem véletlen, hogy a játékot az Epic Games ideiglenesen eltávolította.

De az Unreal Goldot és az Unreal II: The Awakeninget miért kellett eltüntetni? Ennyire el akarja törölni a cég a múltját, hogy még a főleg egyjátékos címekre is rálép? És akkor hadd kérdezzünk egy kínosat a végére: a free-to-play (Unreal Engine 4-es) Unreal Tournamentet nem lett volna jobb ötlet támogatni a Fortnite erőltetése helyett!?

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu