Visszatér a BlizzCon, dupla létszámú lett a Blizzard túlélős játékának csapata

Mike Ybarra, a Blizzard elnöke az év végi blogposztjában összefoglalta a cég állapotát.

 

Ybarra szerint 2022 remek év volt a Blizzardnak, amely játékait az utóbbi évben 12 milliárd órányit játszottuk. Közben készül a még névtelen túlélős játékuk is, aminek csapata már kétszer akkora mint egy éve. Kiemelte, hogy ez lesz az Overwatch óta a cég első új IP-je. A projekt vezetője Dan Hay, aki a Ubisofttól jött át (ott a Far Cry játékok felelős producere van). Többet nem nagyon tudunk róla. Annyi fix, hogy PC-re jön, és egy idei álláshirdetés szerint olyan helyszínen játszódik, ami tele van hősökkel, akikkel még nem találkoztunk, eddig még el nem mesélt történetekkel bír, és még át nem élt kalandokat tartogat magában.

Ybarra hozzátette, hogy 2023-ban visszahozzák a BlizzCont, aminek az utóbbi néhány éve nem csak a pandémia miatt volt problémás. Tény, hogy 2020-ban a koronavírus miatt lett elvetve az ötlet, de 2021-ben elvileg lennie kellett volna egy helyettesítő programnak (ez lett volna a BlizzConline), de a Blizzard végül jegelte a terveket, ugyanis a cégen belüli diszkrimináció és a szexuális zaklatások következtében a „hóviharosok” reputációja gyorsan romlott. A BlizzCon visszatéréséről az év elején többet is el fog mondani a cég, és már új felelős producere is van April McKee személyében.

A Blizzard munkakultúrájával kapcsolatban Ybarra megismételte, hogy a cég több új munkatárssal erősített: Jessica Martinez a „vadonatúj kulturális alelnöki pozícióban”, Makaiya Brown pedig a sokszínűség, egyenlőség és befogadás vezetőjeként található meg. A Blizzard elnöke szerint a kultúra nem egy ember munkája, és a cég „összehívott egy kulturális csapatot, amely a Blizzard különböző funkcióinak széles köréből áll, akik segítenek nekünk javítani azon, ahogyan dolgozunk.” A Blizzard „mélyen megvizsgálta a küldetést, a jövőképet és az értékeket, amelyekre épült; ez egy olyan projekt, amelynek eredményeit a dolgozóink és a játékosok is látni fogják az új évben.”

Csakhogy az Activision Blizzard részeként a Blizzard is érintett a zaklatásos, szexista ügyekben…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu