Dead Island 2: két újabb játszható karakter csatlakozhat a zombi-henteléshez?!

A Dambuster Studios és a Deep Silver két újabb Dead Island 2 karaktert leplezett le, akik csatlakoznak a játék személyre szabható túlélőihez.

 

 

Két új Dead Island 2 karaktert leplezett le a Deep Silver és a Dambuster Studios. A játék játszható karakterei a zombiapokalipszisnek a vártnál jóval kevésbé komor ábrázolása mellett döntöttek. Ezt a történetmesélői megközelítést is tükrözik, érdekes háttértörténeteket és kontextust biztosítva az egész élményhez.

A 2022 augusztusában meglepő módon újra bejelentett Dead Island 2 marketingje felpörgött, és a játék őrültségére és a mértéktelen erőszakra helyezte a hangsúlyt.

A Game Informernek lehetősége volt egy kis időt eltölteni a Dead Island 2 játékkal. A bemutató egyik legfigyelemreméltóbb funkciója az volt, hogy két, eddig ismeretlen karakter közül választhattunk: ők Ryan és Dani. Mindkét karakter háttértörténete tükrözi a Dead Island 2 tiszteletlen marketinghangulatát. Ryan egy rúdtáncos tűzoltó rutinnal, míg Dani egy punk, aki a görkoris derbikhez vonzódik. A képességeik is megfelelően hangoltak, hiszen Ryan a zömök testalkatának köszönhetően dobálhatja az ellenséget, Dani pedig robbanékony nehéz támadásokat alkalmazó berserkerré válhat.

 

 

dead island 2

 

 

Az új játék gameplay trailerei azonnal rávilágítanak arra, hogy a fejlesztők nem akarnak olyan játékot készíteni, amely túl komolyan veszi magát. Konkrétan Ryant azért hozták létre, hogy eljátsszanak egy olyan tekintélyelvű figura gondolatával, aki valójában egyáltalán nem viselkedik úgy. Legalábbis ilyesmit mondott a játék narratív tervezője, Ayesha Khan. Dani viszont Írországból érkezett Kaliforniába, és az ő háttere lehetővé tette a csapat számára, hogy egy egyedi személyiségtípust hozzon létre. Különösen akkor, ha fokozzák a berserker hajlamait.

A Dead Island 2 legutóbbi késése viszonylag rövidnek tűnhet, hiszen a játékot igazából csak 12 héttel tolták el, de az eredeti cím rajongói már jó ideje várnak arra, hogy valami történjen az IP-vel.

A játékot eredetileg több mint egy évtizede jelentették be. Habár ennek az időszaknak egy jó részét a fejlesztési pokolban töltötte, a közönség kíváncsian várja, hogy a Deep Silver és a Dambuster Studios végül mit kezd vele.

Az egyik legnagyobb probléma, amivel a játéknak szembe kell néznie, az a tény, hogy az eredeti Dead Island szellemi utódja, a Dying Light a kritikusok elismerésével jelent meg. Sőt, időközben egy meglehetősen jól sikerült folytatást is kapott. A Dead Island 2-nek egyedi tulajdonságokra van szüksége ahhoz, hogy megkülönböztesse magát a versenytársaktól. Ám még nem tudni, hogy ezeket meg tudják-e valósítani. Pedig a fejlesztők őrültebb dizájn- és játékmenet-megközelítése segítene elérni ezt a célt.

Forrás: Game Informer (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu