A God of War: Ragnarök társfejlesztői egy új stratégiai játékon dolgozhatnak?!

Egy friss álláshirdetés szerint a Sonyhoz kapcsolódó, a legutóbbi God of War fejlesztésébe besegítő Valkyrie Entertainment stúdió egy teljesen új stratégiai játékon kezd el dolgozni.

 

 

A Valkyrie Entertainment, amely korábban a Sony Santa Monica Studios-t támogatta a God of War: Ragnarök fejlesztésében, egy új álláshirdetéssel utalt arra, hogy egy teljesen új stratégiai játék fejlesztésén dolgozik. Ez nem szokatlan a Valkyrie Entertainment számára. Korábban már piacra dobták a Guns Up! Mobile-t, egy kizárólag mobilokra szánt címet. A játék egyértelműen a szeretett Advance Wars franchise hatásait viselte magán.

A God of War: Ragnarök elsődleges fejlesztője, a Santa Monica Studios állítólag több projekten is dolgozik, amelyek mindegyike valószínűleg a Sony PlayStation márkájának nagyágyújaként szolgál majd a jövőben.

Nehéz azonban felismerni, hogy a Valkyrie Entertainment milyen irányba indulhat el. Bár a műfajt már bejelentették, azt nem lehet tudni, hogy milyen formát ölthet ez az új projekt. Az biztos, hogy van egy rés az olyan ingyenes stratégiai címeknek, mint amilyenben a Valkyrie Entertainmentnek van tapasztalata. Ennek ellenére érdemes megjegyezni, hogy a Guns Up! Mobile valójában konzol-exkluzívként debütált a PlayStation 4 konzolon.

A nemrég közzétett Backend Engineer álláshirdetésében a Valkyrie Entertainmentet úgy írják le, mint egy Seattle-i székhelyű szolgáltatót, amely „tartalmat és társfejlesztést nyújt az iparág néhány legelismertebb fejlesztője számára”. A hirdetés megemlíti a stúdió által a God of War: Ragnarök és a League of Legends kapcsán végzett munkát. A Valkyrie Entertainmentet 2021 végén vásárolta fel a Sony. Ez arra utal, hogy a következő projektje sokkal nagyobb léptékű lehet.

Úgy tűnik, hogy a Sony legalábbis érdeklődik a free-to-play terület iránt. Tavaly év elején a Sony felvásárolta az ex-Halo fejlesztőstúdiót, a Bungie-t, a Destiny nevű, rendkívül népszerű free-to-play looter shooter cím mögött álló csapatot. Emellett 2022-ben olyan pletykák is keringtek, hogy a Sony kísérletezik a hirdetések futtatásával a free-to-play címekben. Bár semmi sincs megerősítve, ez az új Valkyrie Entertainment projekt talán belejátszhat ebbe a tervbe.

Továbbá 2021-ben a Sony vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida bejelentette, hogy a kiadó mobiljáték-kezdeményezést indít, bár az azóta eltelt másfél évben ebből nagyon kevés valósult meg.

Mégis, a Valkyrie Games mobiljátékokban való jártassága és a Sonyhoz fűződő szoros kapcsolatai arra utalnak, hogy a stúdió valóban egy mobilos címet fejleszthet a kiadó számára. Ez sok Sony-rajongó számára sokkoló lenne. Tekintve, hogy a mobiljátékok továbbra is hihetetlenül jövedelmezőek, egyáltalán nem elképzelhetetlen.

Forrás: Valkyrie Entertainment

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu