M3GAN legyilkolta az Avatar: A víz útját (legalábbis a kasszáknál…)!

MOZI HÍREK – Az Avatar: A víz útja 21 napos töretlen amerikai kasszasiker-listavezető sorozatát pénteken megszakította a gyilkos android-baba, vagyis M3GAN.

 

 

Bármennyire is valószínűtlennek tűnik, az Avatar: A víz útja című filmet a Blumhouse horrorja, az M3GAN szűken megverte. Előbbi zsinórban 22. napja lett volna az amerikai jegybevételi listák élén. A technológiailag fejlett, ámokfutó robotról szóló új filmről sejtették, hogy jól teljesít majd a kasszáknál. Ám a mozi minden várakozást felülmúlt, és majdnem visszahozta a költségvetését a 11,7 millió dolláros bevétellel. Ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy kiszorítsa James Cameron epikus folytatását.

A Box Office Mojo adatai szerint az M3GAN a pénteki bemutatóján mindössze 300 ezer dollárral előzte meg az Avatar: A víz útja című filmet, és bár az Avatar folytatása kétségtelenül visszaszerezi a napi koronát a belátható jövőben, az Universal és a Blumhouse minden bizonnyal ünnepli majd az M3GAN hihetetlen teljesítményét.

Bár az Avatar: A víz útja még így is elviszi a hétvégi bevételi címet, a 20th Century Studiosnál minden bizonnyal sokként éri majd mindenkit, hogy 21 napos napi futását egy olyan film töri meg, amelynek nem igazán lett volna szabad kihívónak lennie. Ez egyúttal azt is mutatja, hogy az alacsonyabb költségvetésű horrorfilmek és a közösségi média trendek mennyire meghatározóak voltak az elmúlt évben. Továbbá bizonyítja, hogy nem mindig az a lényeg, hogy kié a leglátványosabb speciális effektek és a legnagyobb költségvetés.

 

Hogyan teljesítette a M3GAN az amúgy is magas jegybevételi előrejelzéseket?

 

A Blumhouse az elmúlt évtized legismertebb horrorfilmjeit tette le az asztalra. A M3GAN esetében úgy tűnt, hogy egy újabb véres, közepes siker lesz a produkciós cég és az Universal számára. Ám minden megváltozott, amikor a filmből készült klip vírusként terjedt el a közösségi médiában. Ez gyakorlatilag teljesen eltolta a megjelenés irányát.

Amikor tinédzserek elkezdtek megosztani egy szürreális táncklipet a filmből a TikTok-on és más közösségi oldalakon, az Universal meglátta a lehetőséget, hogy enyhítsen a film R-besorolású tartalmán, és egy közönségbarátabb PG-13-as besorolást célozzon meg.

Kétségtelen, hogy az M3GAN-nak nem lett volna akkora látogatottsága, ha ezt a változtatást nem hajtják végre. Ráadásul úgy tűnik, hogy a filmnek most már egy titkos fegyvere is készen áll a házivideós és streaming megjelenésre. Hiszen a film R-besorolású változata még mindig létezik, és valószínűleg egy rendezői vágásként lát majd napvilágot.

Forrás: Box Office Mojo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu