Átállt a Microsofthoz a Destruction AllStars fejlesztőcsapata

Szokatlan látvány, hogy egy konzol első játékainak egyikét fejlesztő stúdió két évvel később már a riválisnak segít.

 

A Liverpoolban található Lucid Games a múltban több játékot is PlayStation platformokra fejlesztett (2012: Travel Bug, PlayStation Vita; 2013 – Jacob Jones and the Bigfoot Mystery: Episode 1 – A Bump in the Night, PlayStation Vita, a második epizódot már nem adták ki rá; 2014 – az iFruit PlayStation Vita portja; Geometry Wars 3: Dimensions, PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita; 2015 – Goat Simulator PlayStation 4 és PlayStation 3 portjába való besegítés; 2018 – Switchblade, PlayStation 4). A játékokat látva is meglepő volt, hogy a Destruction AllStars, ami 2021 februájában jött ki PlayStation 5-re (és azóta sincs szó PC portról…), mennyire is nagy volt. (Jobban örültünk volna egy Twisted Metalnak, de abból készül egy televíziós adaptáció, és állítólag egy játék is…)

Bár volt pár iOS-es és Androidos kitérőjük (és egy-két alkalommal máshol is felbukkant a stúdió), a Lucid Games tehát többnyire a PlayStation közelében volt. Egészen idáig, ugyanis a stúdió a Twitteren bejelentette, hogy a Rare-nek segít a csapat a Sea of Thieves fejlesztésében: „Örömmel jelentjük be, hogy a Rare Ltd.-vel együtt dolgozunk a Sea of Thieves-en! Hihetetlenül jó volt támogatni őket az izgalmas kalózkalandjukban, és már alig várjuk, hogy lássuk, hová vezet ez a legendás utazás!”

Egy másik tweetben pedig arról írt a Lucid Games, hogy embereket keresnek az „izgalmas projektjeikhez”, így nem csak a Sea of Thieves támogatása lesz az egyetlen feladatuk. Vajon a Sony-nak és a Microsoftnak is dolgoznak egyszerre valamin? Ki tudja. A Rare talán már át akarja adni a kalózstafétát, mert nekik vn egy másik bejelentett projektjük, amiről 2021 óta nem hallottunk (a 2024-re saccolt Everwild, amiről anno azt írtuk, hogy optimista a 2024-es megjelenés, mert annyira gázos helyzetben volt).

Sok sikert a Lucid Gamesnek, akik amúgy az Apex Legendsbe, a Star Wars Jedi: Fallen Orderbe és az EA Sports PGA Tourba is besegítettek.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu