Egy 2D-s Metroid játékkal is készül a Nintendo?

A fejlesztő kiléte is felbukkant a pletykában, ám ez nem akkora meglepetés.

 

Mostanában Samus Aran felől nem sokat hallottunk. Jó, megjelent a Metroid Dread a MercurySteamtől (természetesen Nintendo Switch-exkluzívként), ami jó volt, de eközben hosszú évek óta bejelentette a nagy N, hogy a Metroid Prime-sorozat is folytatódik, így annak négyes része is készül a Switchre, ám ennek fejlesztése a 2017-es E3-as bejelentéstől kezdve nem volt valami egyenes: eleinte a Bandai Namco Studiost említették fejlesztőként, aztán visszaadták az IP-t a Retro Studiosnak, akik az első három részt fejlesztették.

Na igen, de a Metroid Prime 4 elvileg 3D-s játék lesz. Ne felejtsük, hogy a Metroid 2D-s játékként kezdte a Famicom Disk Systemen (ugyanis a Nintendo nem kazettás, hanem floppy-s játékként ervezte; az 1986-os FDS megjelenést 1987-ben követte az amerikai, majd 1988-ban az európai NES verzió), így Samusnak ez a műfaj az otthona. Ezt a Nintendo is nagyon jól tudja, ugyansi a Metroid Dread a MercurySteamtől szintén 2D-s élményt kínált, és a sikere akkora volt, hogy a pletyka szerint a nagy N egy új játékot rendelt be a spanyol stúdiótól.

A Twitteren egy spanyol szivárogtató, Nash Weedle még 2021 áprilisában azt írta, hogy „2D = igen, MS [MercurySteam] = igen, 2021[-es megjelenés] = igen”, és most azt állítja, hogy a MercurySteam ismét egy kétdimenziós Metroidon dolgozik, ám ez nem 2023-ban és nem is 2024-ben, hanem csak 2025-ben fog megjelenni. Ha valóban két év múlva tér vissza Samus, akkor már meg kell kérdeznünk, hogy a Nintendo Switch-re készül-e, vagy az új N platformra? Elvégre a Switch márciusban már 6 éves lesz, és egy konzolgeneráció általában 7 évig tart…

Majd meglátjuk, hogy mi a helyzet, de az biztos, hogy a Nintendo látta, hogy mekkora igény mutatkozódik a Metroid iránt. Reméljük, hogy egy álláshirdetés szerint érezelmibbnek és filmszerűbbnek ható Metroid Prime 4-re nem kell már sokat várnunk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu